Риболов от брега при различни условия – вълноломи и кейове, речен риболов

Можете да използвате сонара Deeper за риболов от брега – от вълноломи, кейове и мостове (включително в солена вода), и в реки. Но ще трябва да коригирате настройката и подхода си.

За мятане от кейове, вълноломи и мостове

Уверете се, че сте закачили кордата към средната от трите точки на закрепване на сонара Deeper (това не се отнася за Deeper START, който има само една точка на закрепване). Използването на някоя от другите точки на закрепване ще доведе до заставане на сонара във водата под неправилен ъгъл.

Сонарите Deeper са подходящи за използване в солена вода, така че давайте смело и използвайте вашия при риболов от кей в спокойни метеорологични условия. Ако в морето има вълни, това може да повлияе на връзката с вашия смартфон.

За мятане в реки

Сонарите Deeper са подходящи за намиране на нивата на дълбочината и характеристиките на реки, при условие че не текат прекалено бързо. Използвайте същите точки на закрепване, които бихте използвали за риболов в езеро (долната точка на закрепване при риболов от брега на реката, средната точка на закрепване при риболов от мост или кей).

Най-ефективното използване на сонара Deeper при риболов в река е за намиране на дълбочината и характеристиките – когато теченията са бързи, точното намиране на риба може да бъде трудно. Когато оставите течението да носи сонара Deeper надолу по реката, това често се явява ефективен начин за изследване на реката. Ако използвате Deeper PRO+ или CHIRP+ , ние препоръчваме да включите брегови GPS режим (Settings (Настройки) > Sonar (Сонар) > Sonar Mode (Режим на сонара)> Onshore GPS (Брегови GPS режим)), тъй като това ще ви позволи да картографирате дълбочината на реката, като сонарът се носи от течението.

Ако използвате Deeper PRO или PRO+, препоръчително е да използвате тесен сноп лъчи (290 kHz) за постигане на по-голяма точност на картографирането.

Ако използвате CHIRP+, ние препоръчваме да използвате Мощен CHIRP или Среден CHIRP за постигане на по-голяма точност на картографирането.