Основни положения при риболов от лодка или каяк с Deeper

Сонарите Deeper PRO, PRO+ и CHIRP+  са подходящи за тролинг от каяк или лодка, като се използва гъвкавото монтажно рамо Deeper. Можете също така да мятате тези устройства във водата от лодката си, за да сканирате труднодостъпните места или за да избегнете тролинг над целевите места. Сонарът Deeper START е подходящи за мятане от каяк или лодка.

 

Тролинг

След като сте монтирали сонара Deeper PRO, PRO+ или CHIRP+ към вашия каяк или лодка с помощта на гъвкавото монтажно рамо Deeper, вие сте готови за тролинг. Тролингът с по-висока скорост (например 5 км/ч) е подходящ за придобиване на обща представа за дълбочината. Намаляването на скоростта до 3км/ч или по-ниска е подходящо за точно определяне местоположението на рибата и детайлно сканиране на подводната структура.

 

Картографиране

Приложението Deeper App използва GPS възможностите на вашия смартфон или таблет, за да създава батиметрични (на подводния контур) карти, когато правите тролинг. За тази функция изберете режим за лодка (Settings (Настройки) > Sonar (Сонар)> Sonar Mode (Режим на сонара) > Boat mode (Режим за лодка)). Ще получите разделен екран, показващ както картографирането, така и данните от сонара.

Ако използвате Deeper PRO или PRO+, препоръчително е да използвате тесен сноп лъчи (290 kHz) за постигане на по-голяма точност на картографирането.

Ако използвате CHIRP+, ние препоръчваме да използвате Мощен CHIRP или Среден CHIRP за постигане на по-голяма точност на картографирането. 

 

Сканиране

За сканиране можете да продължите в режим за лодка (разделеният екран на дисплея ще ви покаже също и сканирането, а вие можете да настроите на каква част от екрана да се показва картата) или да превключите на стандартен режим за показване на сканирането на цял екран. Не забравяйте, че можете да избирате измежду 3 цветови палитри (Settings (Настройки) > Sonar (Сонар)> Screen Color Mode (Цветен режим на екрана)).