Подобряване на възможностите за свързване

Всички устройства Deeper създават собствен Wi-Fi сигнал, който се използва за изпращане на сонарни данни до смартфон или таблет. Не е необходим сигнал от интернет или клетъчна мрежа. Имайте предвид, че максималният обхват на свързване от 100 м за PRO/PRO+/ CHIRP+, 50 м за START и 40 м за Deeper 3.0 може да се постигне само при идеални условия. Възможността за постигане на максимален обхват на свързване зависи и от смартфона/таблета, който използвате – смартфоните/таблетите с добра приемна антена ще ви позволят да постигнете максималния обхват на свързване.

Настройки на смартфона/таблета

Можете да намерите подробно обяснение на това как да се свържете със сонара Deeper в нашето кратко ръководство. За да постигнете максималния обхват на свързване, трябва да изключите мобилните данни. Ако имате iPhone или iPad, трябва също така да изключите функцията Wi-Fi Assist. Тази функция означава, че вашият смартфон автоматично ще превключи от Wi-Fi сигнал към клетъчни данни, ако Wi-Fi сигналът отслабне. Така че ако хвърлите сонара Deeper на по-голямо разстояние, вашият смартфон ще открие, че Wi-Fi сигналът е отслабнал и ще превключи на клетъчни данни, като прекъсне връзката със сонара Deeper. Някои устройства с Android имат подобни функции, наречени Smart Network Switch.

Позициониране на смартфона или таблета 

Винаги поставяйте вашия смартфон/таблет по начин, който ще му позволи лесно да получава Wi-Fi сигнала от сонара Deeper.

Когато свързвате устройствата си в началото на нова риболовна сесия, поставете Deeper във водата близо до вашия смартфон (около 2 м). След като Wi-Fi връзката бъде установена, можете да метнете сонара по-далече във водата.

Винаги се опитвайте да държите вашия смартфон/таблет по-високо по отношение на водната линия – стремете се да е на 1-1,5 м над водната линия. Използването на стойката на Deeper за монтиране на смартфона върху рибарска пръчка е добър начин да държате вашия смартфон на високо, където лесно може да поддържа връзката със сонара Deeper.

Избягвайте да поставяте вашия смартфон/таблет на земята или в джоба си, когато не гледате дисплея му. Това може да блокира Wi-Fi сигнала и след това ще трябва да го свържете отново със сонара.

Използването на калъф/държач за смартфон, който е прикрепен към тялото ви, може да попречи на способността на вашия смартфон да получава Wi-Fi сигнала и да предизвика проблеми с връзката. Ако имате проблеми с връзката, докато използвате калъф/държач за смартфон, извадете телефона от него.

Калъфите за телефони, изработени от метал или въглерод, могат да намалят обхвата на свързване. Ако имате проблеми с връзката, докато използвате подобен калъф за телефон, извадете телефона от него.

Поддържане на правилното плаване на устройството

Wi-Fi сигналите не могат да преминават през водата. Това означава, че ако устройството Deeper е потопено под водата или виси над нея, сигналът няма да може да достигне до вашия смартфон или таблет.

За моделите PRO / PRO+ / CHIRP+ / 3.0 използвайте долната точка на закрепване за риболов от брега, а средната точка на закрепване при мятане от вълнолом или кей. Това ще гарантира правилното плаване на Deeper.

При риболов от лодка/каяк с Deeper PRO, PRO+, CHIRP+ или 3.0, трябва да се уверите, че страната на лодката не блокира сигнала между устройството Deeper и вашия смартфон. Имайте предвид, че докато монтирате сонара Deeper, лодката може да се наклони на една страна. Затова се уверете, че той е разположен правилно, когато сте в средата на лодката и тя не е наклонена. За най-точни показания на сонара при риболов от лодка, препоръчителната скорост за тролинг е до 5 км/ч.

Когато прибирате сонара Deeper с макарата, уверете се, че го изтегляте бавно, за да гарантирате, че водата не го облива, блокирайки сигнала.

При лошо време силните вълни могат да заливат устройството Deeper, което да доведе до прекъсване на Wi-Fi сигнала.