Vissen vanaf de oever onder verschillende omstandigheden: steigers, dokken en rivieren.

U kunt uw Deeper Sonar gebruiken om te vissen vanaf de oever, vanaf steigers, dokken en bruggen (inclusief in zout water) en in rivieren. U dient echter wel uw opstelling en aanpak aan te passen.


Voor het uitwerpen vanaf dokken, steigers en bruggen
Zorg ervoor dat u uw Deeper met de middelste van de 3 bevestigingspunten aan uw lijn vastmaakt (dit geldt niet voor de Deeper START die maar één bevestigingspunt heeft). Het gebruik van de andere bevestigingspunten zal ervoor zorgen dat de sonar niet onder de juiste hoek in het water ligt.
Deeper Sonars kunnen ook gebruikt worden in zout water, dus probeer het gerust eens vanaf een dok onder rustige omstandigheden. Als de zee ruig is kan dit de verbinding met uw smartphone beïnvloeden.

Voor het uitwerpen in rivieren
Deeper Sonars zijn geschikt om het diepteniveau en de bodemeigenschappen van rivieren in kaart te brengen, op voorwaarde dat er niet te veel stroming staat. Gebruik dezelfde bevestigingspunten die u zou gebruiken voor het vissen op een meer (onderste bevestigingspunt voor vissen vanaf de oever, middelste bevestigingspunt voor vissen vanaf een brug of steiger).
Het meest effectieve gebruik van uw Deeper Sonar tijdens het vissen op een rivier is om er de diepte en bodemeigenschappen mee in kaart te brengen. Bij een snelle stroming is het lastig om vis nauwkeurig te lokaliseren. Gebruikmaken van de stroming om uw Deeper Sonar over de rivier te laten drijven is vaak een effectieve manier om het water in kaart te brengen. Indien u een Deeper PRO+ of CHIRP+ gebruikt raden we aan om de Onshore GPS-modus te gebruiken (Instellingen > Sonarmodus > Onshore GPS-modus), omdat u zo de diepte van de rivier in kaart kunt brengen terwijl de sonar de rivier afdrijft.
Als u Deeper PRO of PRO+ gebruikt raden we u aan om smalle stralingsbundel te gebruiken (290 kHz) om de rivier nauwkeuriger in kaart te brengen.
Gebruikt u de CHIRP+ dan raden we aan om de Hoge of Medium CHIRP te gebruiken om de rivier zeer nauwkeurig in kaart te brengen.