De verbinding maximaliseren

Alle Deeper-apparaten zenden hun eigen wifi-signaal uit die gebruikt wordt om de sonargegevens naar uw smartphone of tablet te sturen. U heeft geen internet of mobiel netwerk nodig. Houd er rekening mee dat het maximale bereik van de verbinding voor de PRO/PRO+/CHIRP+ 100 m/330 ft is, voor de START 50 m/165 ft, en voor de Deeper 3.0 40 m/130 ft. Dit kan alleen bereikt worden onder ideale omstandigheden. Het behalen van het maximale bereik hangt ook af van de smartphone/tablet die u gebruikt. Als deze een sterke ontvangstantenne heeft kunt u de het maximale bereik van de verbinding halen.

Instellingen voor smartphone/tablet
U vindt een uitgebreide uitleg over het verbinden met uw Deeper in onze snelstartgidsen. Om het maximale bereik van de verbinding te behalen dient u mobiele data uit te schakelen. Als u een iPhone of iPad heeft, dient u ook wifi-assist uit te schakelen. Met deze functie aan schakelt uw smartphone automatisch over van een wifi-signaal op een mobiel netwerk als het wifi-signaal zwakker wordt. Als u uw Deeper Sonar dan ver uitwerpt zal uw smartphone een zwakker wifi-signaal detecteren en automatisch overschakelen op een mobiel netwerk, waarbij de verbinding met uw Deeper verbroken wordt. Sommige Android-apparaten hebben een vergelijkbare functie genaamd Smart Network Switch.

Uw smartphone of tablet positioneren
Positioneer uw smartphone/tablet altijd op een manier zodat het wifi-signaal van uw Deeper Sonar makkelijk opgevangen kan worden.
Wanneer u een nieuwe vissessie start legt u tijdens het koppelen uw Deeper in het water vlakbij uw smartphone (ca. 6.5 ft/2 m). Eens de apparaten via wifi verbonden zijn kunt u de sonar verder uitwerpen.
Houd uw smartphone/tablet altijd in een hoge positie ten opzichte van het water - mik op 3 - 5 ft/1 - 1,5 m boven de waterspiegel. U kunt gebruikmaken van de Deeper Smartphone Mount voor hengels, dit is een goede manier om uw smartphone in een hoge positie te houden zodat hij eenvoudig verbinding kan maken met uw Deeper.
Leg uw smartphone/tablet niet op de grond of steek hem niet in een zak als u hem even niet nodig hebt. Dit kan het wifi-signaal blokkeren, waarna u opnieuw verbinding moet maken.
Als u een smartphonehoes op uw lichaam gebruikt kan dit er ook voor zorgen dat uw smartphone het wifi-signaal niet meer op kan pikken. Als u verbindingsproblemen ervaart tijdens het gebruik van een dergelijke hoes/houder, haal uw telefoon er dan uit.
Als de hoes van uw telefoon van metaal of carbon is gemaakt kan dit het bereik negatief beïnvloeden. Als u verbindingsproblemen ervaart tijdens het gebruik van een dergelijke hoes, haal uw telefoon er dan uit.

Uw apparaat op de juiste manier laten drijven
Water blokkeert wifi-signalen. Als uw Deeper-apparaat zich dus onderwater bevindt, of erboven hangt, kan het signaal uw smartphone of tablet niet bereiken.
Voor de PRO/PRO+/CHIRP+/3.0-modellen gebruikt u het onderste bevestigingspunt om te vissen vanaf de oever en het middelste bevestigingspunt om uit te werpen vanaf een pier of dok. Zo zorgt u ervoor dat uw Deeper op de juiste manier blijft drijven.
Vist u vanuit een boot of kajak met een Deeper PRO, PRO+, CHIRP+ of 3.0, zorg er dan voor dat de zijkant van de boot het signaal tussen uw Deeper en smartphone niet blokkeert. Houd er rekening mee dat uw boot kan overhellen tijdens het optuigen van uw Deeper. Zorg er dus voor dat u hem juist positioneert terwijl u in het midden van de boot zit zonder dat deze overhelt. Voor de nauwkeurigste sonargegevens tijdens het vissen vanuit een boot raden we een sleepsnelheid tot 2,7 mph/5 km/u aan.
Zorg ervoor dat u uw sonar langzaam inhaalt, zodat het water niet over de sonar loopt en het signaal niet geblokkeerd wordt.
Tijdens slecht weer kan het zijn dat er golven over uw Deeper spoelen waardoor het wifi-signaal geblokkeerd wordt.