Basisrichtlijnen voor het vissen vanaf de oever met uw Deeper

Uitwerpen
- Bevestigingspunten: Zorg er tijdens het vissen vanaf de oever voor dat u uw Deeper met de onderste van de 3 bevestigingspunten aan uw lijn vastmaakt (dit geldt niet voor de Deeper START, die maar één bevestigingspunt heeft). Het gebruik van de andere bevestigingspunten zal ervoor zorgen dat de sonar niet onder de juiste hoek in het water ligt.

 

- Lijn: Al onze sonars zijn getest op het uitwerpen met een monofilament lijn voor een test vanaf 6 lb/2,7 kg en gevlochten lijn voor een test tot 20 lbs/9 kg. Zorg er vóór het uitwerpen altijd voor dat uw lijn in goede conditie verkeert en niet gerafeld of versleten is.
- Hengels: De sonars van Deeper kunnen worden gebruikt met zware en middelzware hengels. Met een zware hengel kunt u de Deeper over uw hoofd uitwerpen. Met een middelzware hengel dient u de Deeper via een zijwaartse beweging uit te werpen.

Inhalen
Het belangrijkste om te onthouden tijdens het inhalen van uw Deeper Sonar is dat u hem langzaam en gelijkmatig binnenhaalt. Dit heeft de volgende redenen:
- Langzaam inhalen: Als u de Deeper te snel inhaalt kan hij zijwaarts heen en weer gaan bewegen. Hierdoor zijn de sonargegevens minder betrouwbaar. Als de sonar bijvoorbeeld naar één kant helt, doen de signalen er langer over om de bodem te bereiken. Hierdoor is de getoonde diepte groter dan de daadwerkelijke diepte.
- Gelijkmatig inhalen: Het gelijkmatig inhalen (met een gelijkmatige snelheid) is ook belangrijk. Vergeet niet dat uw sonar continu scant. Als de sonar dus stabiel drijft, wordt de bodem plat op uw scherm weergegeven, want de sonar stuurt steeds dezelfde dieptegegevens door. Als u de sonar inhaalt en de bodem blijft vlak op uw scherm, dan weet u dat de bodem echt vlak is. Als de diepte verandert, bijvoorbeeld tijdens het scannen boven een richel, is het belangrijk om gelijkmatig in te halen. Als u trager inhaalt wordt de helling minder steil op uw scherm weergegeven. Als u sneller inhaalt lijkt de helling steiler. Door steeds met dezelfde snelheid in te halen krijgt u een nauwkeurig beeld hoe steil de richel daadwerkelijk is.