Basisrichtlijnen voor het vissen vanuit een boot of kajak met uw Deeper

De Deeper PRO, PRO+ en CHIRP+ zijn geschikt om te slepen vanuit een kajak of boot in combinatie met de Deeper Flexible Arm Mount. U kunt deze Deeper Sonars ook uitwerpen vanuit de boot om moeilijk bereikbare plekken te scannen of om te voorkomen dat u over uw doelgebieden hoeft te slepen. De Deeper START is geschikt om uit te werpen vanuit een kajak of boot.

 

Slepen
Nadat u uw Deeper PRO, PRO+ of CHIRP+ aan uw kajak of boot hebt bevestigd met behulp van de Deeper Flexible Arm Mount bent u klaar om te slepen. Slepen op een hogere snelheid (bijvoorbeeld met 3,5 mph/5 km/u) is perfect om een algemene indruk van de diepte te krijgen. Vaar iets langzamer (2 mph/3 km/u of trager) om nauwkeurig vis te lokaliseren en gedetailleerde scans van de onderwaterstructuren te maken.

Kaarten maken
De Deeper App gebruikt de GPS in uw smartphone of tablet om bathymetrische kaarten te maken tijdens het slepen. Voor deze functie kiest u bootmodus (Instellingen > Sonar > Sonarmodus > Bootmodus). Uw scherm wordt in tweeën gedeeld en laat u tegelijk de kaart zien die u maakt en de sonargegevens.
Als u Deeper PRO of PRO+ gebruikt raden we u aan om smalle stralingsbundel te gebruiken (290 kHz) om de rivier nauwkeuriger in kaart te brengen.
Gebruikt u de CHIRP+ dan raden we aan om de Hoge of Medium CHIRP te gebruiken om de rivier zeer nauwkeurig in kaart te brengen. 

Scannen
Om te scannen kunt u doorgaan in Bootmodus (het gedeelde scherm laat ook de scans zien, en u kunt instellen hoeveel van het scherm wordt gebruikt voor de kaart) of schakel over op Standaardmodus om het hele scherm te gebruiken om de scans te laten zien. Vergeet niet dat er drie kleurenpaletten zijn om uit te kiezen (Instellingen > Sonar > Kleurenmodus).