Werp uw Deeper uit naar de plek die u wilt scannen (tot maximaal 100 m/330 ft) en haal hem langzaam terug in. Terwijl u dit doet, ziet u de onderwaterscans verschijnen op uw smartphone of tablet.

ⓘ Positioneer uw smartphone/tablet zodanig dat het signaal van de sonar makkelijk op te vangen is wanneer u uw Deeper Sonar uitwerpt en binnenhaalt. Als uw smartphone/tablet zich op de grond bevindt of in een zak in uw kleding, kan de verbinding onstabiel zijn. We bevelen aan om de Deeper Smartphone Mount voor hengels te gebruiken.

Met de Deeper kunt u ook topografische onderwaterkaarten maken. Volg de volgende stappen:

• Kies de Onshore GPS-modus (Instellingen > sonarmodus > Onshore GPS).
  • Werp de sonar een klein eindje uit en wacht tot het satellietpictogram van oranje knipperend (zoekend) verandert naar groen (GPS-verbinding tot stand gebracht).
  • Als het pictogram groen is, werpt u de sonar uit naar de plek die u in kaart wilt brengen en haalt u in. De kaart op de Deeper App wordt ingevuld met kleurgecodeerde dieptegegevens.

ⓘ Houd er rekening mee dat het even kan duren voordat het GPS-systeem uw positie heeft bepaald, vooral wanneer u uw apparaat enige tijd niet gebruikt heeft. Wanneer u meerdere keren uitwerpt, kan het zijn dat het satellietpictogram van groen weer verandert naar oranje knipperend tussen het werpen door. Wacht in dat geval even tot het pictogram weer groen wordt. Als het satellietpictogram rood is, kan het zijn dat er geen GPS-signaal beschikbaar is. Dit kan veroorzaakt zijn door weersomstandigheden, het landschap, de stand van de satellieten, of het signaal van uw Deeper Sonar wordt door iets tegengehouden.