Koppelen aan uw mobiele apparaat.

De Deeper Sonar gaat automatisch aan wanneer hij in het water ligt of verbonden is met een stroombron. Wanneer de sonar niet in het water ligt of niet wordt opgeladen, gaat hij automatisch uit om de batterij te sparen.
Om de Deeper Sonar te gebruiken moet u de app uit de App Store of van Google Play downloaden. Als u de app de eerste keer opstart ziet u een scherm waar u zich kunt registreren. Alleen geregistreerde gebruikers profiteren van alle functies die de app te bieden heeft.

Koppelen aan een mobiel Android-apparaat:

• Zet uw Deeper Sonar aan (verbonden met een stroombron of in het water).
  • Open het menu Instellingen op uw smartphone of tablet en zet de wifi aan.
  • Zoek uw Deeper Sonar op de lijst met wifi-apparaten en klik erop om hem te koppelen.
  • Als u om een wachtwoord gevraagd wordt vul dan 12345678 in.
  • Schakel de Smart Network Switch-functie uit (indien beschikbaar op uw apparaat).

Uw Deeper is nu verbonden met uw mobiele apparaat. Het kan zijn dat u een melding ziet Geen internet beschikbaar of iets vergelijkbaars. Geen zorgen, dat is normaal. Het betekent slechts dat de wifi-verbinding van uw mobiele apparaat gebruikt wordt voor uw Deeper Sonar en niet voor internet.

Uw Deeper koppelen aan een iPhone or iPad
Gebruikt u een iPhone of iPad, volg dan de volgende stappen:

• Zet uw Deeper Sonar aan (verbonden met een stroombron of in het water).
  • Open het menu Instellingen op uw mobiele apparaat, ga vervolgens naar Mobiele data en zorg ervoor dat de functie wifi -assist is uitgeschakeld. Dit is belangrijk want als deze functie aanstaat kan de verbinding met uw Deeper Sonar instabiel zijn.
  • Ga daarna naar het menu Instellingen op uw mobiele apparaat, vervolgens naar Wifi, en schakel deze in.
  • Zoek uw Deeper op de lijst van beschikbare netwerken en klik erop om te koppelen.
  • Als u om een wachtwoord gevraagd wordt vul dan 12345678 in.

Uw Deeper is nu verbonden met uw iPhone of iPad. Het kan zijn dat u een melding ziet Geen internet beschikbaar of iets vergelijkbaars. Geen zorgen, dat is normaal. Het betekent slechts dat de wifi-verbinding van uw mobiele apparaat gebruikt wordt voor uw Deeper Sonar en niet voor internet.

U kunt uw sonar thuis uitproberen, maar u zult waarschijnlijk niet nauwkeurig vissen kunnen zien.

Als u uw Deeper thuis in een aquarium, emmer of badkuip plaatst zal het apparaat zichzelf inschakelen waarna u het kunt koppelen aan uw mobiele apparaat. De sonar kan waarschijnlijk niet goed scannen, u ziet dan een leeg scherm en een statusbericht: Te ondiep of te diep.
Als uw Deeper is ingesteld op een smalle hoek (7°) ziet u misschien “spookvissen” en andere vreemde gegevens op het scherm.
Dit is normaal, de Deeper Sonar is ontworpen om te scannen in open water zoals rivieren, meren en de zee. Als de sonar in ondiep water probeert te scannen ontvangt hij te veel signalen van de bodem en zijkant van uw tank waardoor hij geen nauwkeurige gegevens kan produceren. Lees meer over hoe sonars werken.