Jäält püügi põhitõed

Deeper PRO, PRO + ja CHIRP + sobivad jääpüügiks - nad töötavad temperatuuridel kuni -20 ° C / -4 ° F. Deeper START ei ole mõeldud jääpüügiks - see töötab temperatuuridel kuni 0 ° C / 32 ° F. Kui kasutate jääpüügiks oma PRO / PRO + / CHIRP + funktsiooni, lülitage sisse jääpüügi režiim (seaded> sonari režiim> jääpüük). Selle sisse lülitamine annab teile parimad võimalused jääpüügiks ja konfigureerib automaatselt parimad hüdrolokaatori seadistused jääpüügiks.

Puurimine ning vette panemine


Kui olete oma jää augu puurinud, saate skaneerimise alustamiseks oma Deeper Sonari lihtsalt vette lasta. Deeperi tamiili või nööri külge kinnitamine pole kohustuslik, kuid te võite seda teha, et Deeperit jääaugust mugavamalt välja võtta - sel juhul kasutage kinnitamiseks ülemist kinnituspunkti. Teie Deeper lülitub vees automaatselt sisse ja ühildub nutitelefoniga ning alustab skaneerimist. Pange tähele, et väga külmades tingimustes võib tekkida jää teie Deepril olevatele kahele sensorile ning see võib takistada seadme sisselülitamist. Lihtsalt puhastage jää kahelt sensorilt ning laske oma Deeper tagasi jää auku ning see peaks probleemi lahendama.

Jää paksus


Deeper Sonarid ujuvad veepinnal (ei pea laskma vee alla nagu muid jääpüügi kajaloode). See tähendab, et kui jää on väga paks, ei pruugi sonar korrektselt skaneerida, sest sonari koonus lööb jää augu külgedele ja sonari impulsid peegelduvad tagasi. Selle vältimiseks on kaks asja, mida saate teha:

  • puurige suuremad augud, kui jää on väga paks. See vähendab tõenäosust, et sonari koonus lööb jääaugu külgedele.
  • veenduge, et teie Deeper Sonar on paigutatud otse jääaugu keskele.
  • puhastage jääauk jääst ja lumest.
  • kui kasutate CHIRP +, lülitage sisse High CHIRP lainenurk (7 °) 

Aku


Te peaksite olema teadlik sellest, et külma temperatuuriga läheb nii teie Deeperi kui ka nutitelefoni / tahvelarvuti aku kiiremini tühjaks. Siin toome välja, mida te saate selle jaoks teha:

Deeperi aku

  1. Veenduge, et aku on enne igat kalastusretke täielikult laetud.
  2. Võtke oma Deeperi kalaleidja veest, kui te seda ei kasuta ja hoidke seda soojemas kohas (näiteks neopreenist koti sees, mis tuleb Deeper PRO / PRO + / CHIRP+'ga kaasa või taskus).
  3. Kandke kaasas akupanka. Pidage meeles, et teie Deeperis oleva liitium-ioonakut saab laadida ainult temperatuuril 3 ° C / 37,4 ° F või soojem (kui hakkate oma Deeperit laadima liiga külmas temperatuuris, läheb Deeperil põlema sinine LED-tuleke). Laadimine autos või telgis on hea valik.

Nutitelefoni aku

  1. Veenduge, et teie nutitelefon / tahvelarvuti on enne reisi täielikult laetud.
  2. Kasutage Deeper Winter Smartphone Case ümbrist, et oma nutitelefoni selle kasutamise ajal isoleerida, säilitades sellega selle aku kasutusaega.
  3. Kasutage akupanka, et laadida enda telefoni kogu reisi vältel.

Leidke õige koht
Otsustada kas kalastate õiges kohas, on lihtne. Lihtsalt laske oma Deeper jääauku. Sügavust kuvatakse ümmarguse flasher-ekraani keskel ja ekraani paremas ülanurgas. Taimestikku saab otsida ka ekraani traditsioonilisest sonariosast, kus seda näidatakse roheliselt. See teave taimestiku ja sügavuse kohta võib aidata teil otsustada, kas see on hea koht kalapüügiks.
Mitu jääauku korraga puurida on samuti tõhus lähenemine. Kui olete oma jääaugud ära puurinud, saate Deeperit järjest igasse auku lasta, et jälgida, kuidas sügavus muutub ning leida parim koht.
Lõpuks, kui teil on õnnestunud suvel kaardistada ala oma paadiga / kajakiga või kaldalt oma Deeper PRO + või CHIRP + -ga, saate kasutada kaarti, et naasta parimatesse ka teistel hooaegadel.

Kalade märgistamine ning peibutise jälgimine

Deeperi rakendusel asuv jääpüüginäidik annab teile mitmeid viise, kuidas kala leida, jälgida oma peibutist ja näha, kuidas kala teie tegevustele reageerib. Vasakul küljel on traditsiooniline ümmarguse flasheri näidik, paremas servas on sonarinäidik ja paremal pool vertikaalne flasher.
- Sonadri ekraan: see on sama, mis tavalisel ekraanil kaldalt skaneerimiseks. Ülaosas näidatud sinine riba on jää, oranž riba on allapoole ja kõik vahepeal olevad objektid on kas kalad või peibutis. Saate reguleerida selle ekraani tundlikkust vasakpoolses menüüs ja muuta värvipaletti päevaste või öiste palettidena (Settings> Sonar> Screen Color Mode).
- Traditsiooniline ümmargune flasher: see ekraan on täpselt nagu traditsiooniline jääpüügi näidik. Keskel näete kuvatud sügavust ja pinnavee temperatuuri. Külje ümber on tegelik vilkur. Kõige üleval on sinine / hall värviline riba - see on jää ise. Seejärel järgige ekraani päripäeva, kuni näete pruuni / oranži värvi riba - see on põhi. Kõik, mis jää ja põhja vahel kuvatakse, on kas teie peibutis või kala. Need näitavad rohelist / kollast värvi.
- Vertikaalne vilkur: ekraani paremas servas on vertikaalne vilkur. Siin kuvatakse kõik sonari näidud mustal taustal valgena. Ülaosas näete kergelt valge liikumist, see on jää. Seejärel on ekraani allosas paks valge kuju, mis langeb allapoole - see on põhi. Nende kahe vahel näidatakse liikuvat valget värvi ribadena mis tahes peibutist, jigi või kala. Riba suurus ja paksus annavad märku objekti suurusest.
- Suurendus: suurenduse aktiveerimiseks avage vasakpoolne menüü. Ülaosas näete kahte valikut - üksikasjad ja suurendus. Valige suurenduse kuva. Nüüd näete vertikaalses vilkuval kaks punast joont (see määratleb ala, mis on suurendatud) ja veel kaks punast joont, mille sügavusnäidud on seal, kus sonari ekraan oli varem olnud (see on koht, kus kuvatakse suurendatud kuva) . Järgige neid samme, et määrata suurendus, mida soovite jälgida:

  1. Määra suurendatava ala suurus. Selleks asetage pöidla vertikaalse klahvistiku ekraani alumisele osale ja oma nimetis sõrme vertikaalse flasher-näidiku ülemisele osale. Suurendatud ala suuremaks muutmiseks liigutage pöidla ja sõrme vahele - näete, et punased jooned liiguvad. Suurendatud ala väiksemaks muutmiseks liigutage pöidla ja sõrme kokku - näete punaseid jooni koos.
  2. Liigutage suumitud ala veesambale, mida soovite jälgida. Selleks asetage sõrm vertikaalse flasheri kahe punase joone vahele, seejärel hoidke sõrme ekraanile ning liigutage sõrme üles või alla. Näete, et suumitud ala liigub sõrmega - vasakul olevad sügavusnäidud muutuvad automaatselt. Neid saate jälgida, et veenduda, et olete õiges sügavuse vahemikus. Näiteks, kui soovite suumida ala, mis jääb alla 6 meetri ja alla selle, lohistage ala allapoole, kuni ülemise punase joone sügavuse näit näitab 20 jalga / 6 m.
  3. Jälgige veealust tegevust üksikasjalikult. Nüüd kuvatakse kõik seatud piirkonnas suurendatult olevad objektid vertikaalse flasheri vasakule poolele. See võimaldab teil jälgida kõiki sihtmärke täpselt - eriti kalade parvedes - ja jälgida reaalajas, kuidas kala teie peibutusele reageerib.

 

Kaart ja GPS-i jää aukude märgistus

Jääpüügi ekraanil on ka kaardistamise funktsioon (selle funktsiooni tagamiseks veenduge, et olete registreeritud kasutaja ja olete alla laadinud võrguühenduseta kaardid teie riigile). Näete kaardi ikooni ekraani vasakus servas. Klõpsates avaneb kaart, mis näitab teie praegust asukohta. Kui kukutate oma Deeperi jääauku, märgitakse see asukoht automaatselt teie kaardile ja salvestatakse. Kõik jääaugud, mida te läbi püüate, lisatakse teie kaardile. Kui klõpsate ühele nendest asukohtadest, näitab see automaatselt selle koha sügavust. Pärast kalapüüki saate minna rakenduse ajalukku ja vaadata oma kalapüügiseansse. Siin kuvatakse teie kaart koos kõigi jääaukudega, mida olete läbi püüdnud. Te võite lihtsalt klõpsata jääaugu peale ning näha oma skaneeringuid ning selle asukohta, samuti veetemperatuuri, kuupäeva ja kellaaega oma skaneerimisest.

Pange tähele, et Deeper App kasutab selle funktsiooni jaoks nutitelefoni või tahvelarvuti GPS-i (Internetiühendus puudub). Täpse asukoha märgistamise tagamiseks veenduge, et teie nutitelefon on 3 jala/ 1 meetri kaugusel jääaugust, kui esimest korda oma Deeperit vette lasete.

Kalapüük mitme jääauguga
Tänu oma traadita leviala vahemikule 100m võimaldab Deeper PRO / PRO + / CHIRP + jälgida ka enda augus olevat Deeperit distantsilt. See tähendab, et seade võib olla ühes augus ning ise püüate kala teisest august, mis ei ole Deeperi juures.


Sonari häired, kui läheduses on teised seadmed
Kui jääaukude läheduses on teisi jää kajaloode, võivad need seadmed tekitada sonarile võnkehäireid. See võib mõjutada teie Deeperilt saadud sonari lugemite täpsust. Võimaluse korral püüdke hoida võimalikult kaugel teistest jääpüügi kajaloodidest.