Uparivanje s mobilnim uređajem

Sonar Deeper automatski se uključuje kada je u vodi ili kada je priključen na izvor napajanja. Kada je izvan vode ili se ne puni, automatski se gasi kako bi štedio bateriju.

Za korištenje sonara Deeper potrebna vam je aplikacija Deeper koju možete preuzeti iz Trgovine Google Play ili App Store. Kada prvi put pokrenete aplikaciju, vidjet ćete zaslon za registraciju. Samo će registriranim korisnicima biti dostupne sve značajke koje aplikacija nudi.

Uparivanje s mobilnim uređajem Android:

  • Pobrinite se da je vaš sonar Deeper uključen (priključen na izvor napajanja ili u vodi);
  • Na svom pametnom telefonu ili tabletu otvorite Postavke i uključite bežični internet;
  • Na popisu bežičnih uređaja pronađite svoj sonar Deeper i uparite se s njim;
  • Kada vas zatraži lozinku upišite 12345678;
  • Uključite funkciju Pametni prekidač za internet (ako je dostupna na vašem uređaju).

 

Deeper sada je povezan s vašim mobilnim uređajem. Može vam se prikazati poruka Internet možda nije dostupan ili nešto slično. Nemojte se brinuti, to je normalno. To samo znači da se Wi-Fi veza vašeg uređaja koristi za sonar Deeper a ne za internet.

 

Uparivanje uređaja Deeper s iPhoneom ili iPadom

Ako upotrebljavate iPhone ili iPad, slijedite ove korake:

  • Pobrinite se da je vaš sonar Deeper uključen (priključen na izvor napajanja ili u vodi);
  • na mobilnom uređaju otvorite Postavke, pa Mobilni podaci i uvjerite se da je funkcija Wi-Fi Assist isključena. To je važno stoga što u slučaju da je funkcija aktivna veza s vašim sonarom može biti nestabilna;
  • Nakon toga na mobilnom uređaju otvorite Postavke pa Wi-Fi i uključite ga.
  • Na popisu dostupnih Wi-Fi mreža pronađite svoj Deeper i kliknite na njega kako biste ga uparili.
  • Kada vas zatraži lozinku upišite 12345678

 

Deeper sada je povezan s vašim iPhoneom ili iPadom. Može vam se prikazati poruka Internet možda nije dostupan, ili nešto slično. Nemojte se brinuti, to je normalno. To samo znači da se Wi-Fi veza vašeg uređaja koristi za sonar Deeper a ne za internet.

 

Sonar možete isprobati kod kuće, ali vjerojatno nećete točno vidjeti ribu

Ako Deeper stavite u akvarij s ribama, čašu, kantu, kadu ili slični spremnik kod kuće, uređaj ćete moći uključiti i upariti sa svojim mobilnom uređajem. Uređaj vjerojatno neće moći pravilno skenirati – vjerojatno ćete vidjeti samo prazan zaslon i poruku o statusu: Previše plitko ili previše duboko.

Ako je Deeper postavljen na Uski (7°), možete vidjeti fantomske ribice i druga čudna očitavanja na zaslonu.

To je normalno, sonar Deeper dizajniran je za skeniranje u otvorenim vodama poput rijeka, jezera i mora. U malim, plitkim i zatvorenim vodama sonar pokušava skenirati, ali prima previše povrata sonara od dna i zidova akvarija i ne može pravilno očitavati. Pročitajte više o tome kako rade sonari.