Pričvršćivanje za ribolov s obale

Kako biste se pripremili za ribolov s obale s uređajem Deeper, slijedite ove korake:

  • Uvjerite se da je gornji poklopac dobro zavrnut i da su oznake vodootpornosti savršeno poravnate. Kako biste zavrnuli gornji poklopac, okrećite ga u smjeru suprotnom od kretanja kazaljke na satu dok se ne umoči, tada ga okrećite u smjeru kazaljke na satu dok ne bude čvrsto pričvršćen.
  • Uzmite vijak za pričvršćivanje i privežite ga čvrsto za ribolovnu strunu.
  • Vijak za pričvršćivanje zavrnite u odgovarajuću točku pričvršćivanja. Ako pecate s mola ili pristaništa, koristite srednju točku pričvršćivanja. Ako pecate s obale, koristite donju točku pričvršćivanja.

ⓘ Koristite samo jedan vijak za pričvršćivanje – drugi vijak koji dobivate u kutiji je za rezervu. Pobrinite se da koristite pravu točku pričvršćivanja. Ako upotrijebite krivu točku pričvršćivanja uređaj će se u vodi nakriviti što će utjecati na povezivost i točnost očitavanja sonara.

Prije nego zabacite sonar Deeper, važno je provjeriti je li pravilno pričvršćen na strunu i štap. Svaki put kada pričvršćujete sonar Deeper pobrinite se da ga pričvrstite pravilno i provjerite ove točke:

  1. Prolazi li struna kroz vršnu vodilicu (posljednja i najmanja vodilica za strunu na vašem štapu)? Ako je struna tamo zapetljana ili u čvoru, može puknuti u trenutku zabacivanja i možete izgubiti svoj sonar.
  2. Koristite li strunu dobre kvalitete koja nije istrošena ili iskrzana?
  3. Je li struna čvrsto privezana na vijak za pričvršivanje na Deeper uređaju? To je važno jer se sonar može izgubiti ako nije dobro privezan.