GPS savienojums un lietošana

Viedtālruņa / planšetes GPS
Deeper aplikācija, viedtālruņa vai planšetdatora GPS izmanto dažādām kartēšanas funkcijām, ieskaitot batimetrisko kartēšanu braucot, saglabājot skenēto attēlu atrašanās vietu un GPS Ice Hole Marking. Lai veiktu šīs funkcijas, viedtālrunim / planšetdatoram jāatrodas tuvāk par 1 m no Deeper sonāra. Ja ierīces atrodas tālu viena no otras, informācija par sonāra nolasījumiem būs nepareiza.

Iebuvēts GPS (Deeper PRO+/CHIRP+)
Deeper PRO + / CHIRP + ir iebūvēts GPS uztvērējs. Tas nozīmē, ka šiem modeļiem nav jāatrodas tajā pašā vietā, kur viedtālrunim, lai izveidotu kartes, tāpēc jūs varat izveidot karti, izmetot to.

 

Kad esat izvēlējies piekrastes GPS režīmu, kartes augšējā labajā stūrī atrodiet satelīta ikonu. Satelīta ikonas krāsa norāda, vai ir izveidots GPS savienojums:

  • Zaļš nozīmē, ka jūsu dziļākā GPS atrašanās vieta ir noteikta, un jūs esat gatavs sākt kartēšanu.
  • Mirgojoša oranža ikona nozīmē, ka jūsu Deeper ierīce apstrādā informāciju par satelītu, un pašlaik jūsu ierīces atrašanās vieta nav zināma vai nav pietiekami precīza kartēšanai.
  • Sarkans nozīmē, ka nav pieejams GPS signāls. Tas varētu būt tāpēc, ka Deeper atrodas iekštelpās vai zem laivas jumta, tāpēc, ka ierīce ir iegremdēta, vai tāpēc, ka apkārtne bloķē GPS signālu (piemēram, aizā vai kalnainā apvidū).

GPS savienojuma maksimizēšana krasta GPS režīmā


Ir dažas darbības, kuras varat veikt, lai uzlabotu GPS savienojumu, izmantojot sauszemes GPS režīmu:
Dodiet savam Deeper PRO + / CHIRP + laiku, lai izveidotu spēcīgu GPS savienojumu. Deeper GPS uztvērējam ir jābūt savienotam ar satelītiem, kas riņķo pa zemi, un šis savienojums var nebūt tūlītējs. Turklāt šo satelītu pieejamība dažādās dienās var atšķirties, kas nozīmē, ka spēcīga GPS savienojuma izveidošana var būt ātra vienu dienu, bet nākamo lēni. Mēs iesakām ievietot Deeper ūdenī, aktivizējot GPS režīmu krastā, pēc tam 5–10 minūtes nogaidīt, pirms to iemest.

Pārbaudiet, vai satelīta simbols ir zaļš. Kad Deeper ir izveidojis labu GPS savienojumu, satelīta ikona kartes ekrāna augšējā labajā stūrī mainīsies no sarkanas uz zaļu. Pēc Deeper izmešanas, lūdzu, vēlreiz pārbaudiet, vai satelīta ikona joprojām ir zaļa. Ja tas atkal ir kļuvis sarkanā krāsā, pagaidiet dažus mirkļus, līdz tiek atjaunots GPS savienojums.
Pārbaudiet apstākļus un apkārtni. Laika apstākļi un šķēršļi var ietekmēt GPS signālus. Signāls var būt vājāks, ja ir stipri mākoņi vai lietus. To var bloķēt arī šķēršļi, piemēram, zari un elektrolīnijas.