Pamati ledus makšķerēšanai

Deeper PRO, PRO + un CHIRP + ir piemēroti zemledus makšķerēšanai - tie darbojas temperatūrā līdz -20 ° C / -4 ° F. Deeper START nav paredzēts zemledus makšķerēšanai - tas darbojas temperatūrā līdz 0 ° C / 32 ° F. Ja izmantojat savu PRO / PRO + / CHIRP + zemledus makšķerēšanai, ieslēdziet zemledus makšķerēšanas režīmu (Settings > Sonar Mode > Ice Fishing). Iespējojot šo iestatījumu, tiek iegūtas vislabākās zemledus makšķerēšanas displeja iespējas un automātiski konfigurēti vislabākie hidrolokatoru iestatījumi zemledus makšķerēšanai.

Izurd un Iemet
Kad esat izurbis ledus caurumu, varat vienkārši iemest Deeper hidrolokatoru, lai sāktu skenēšanu. Auklu jeb pīto auklu savam Deeper nav nepieciešams piestiprināt, lai gan jūs to varat izvēlēties, lai to viegli izņemtu no ledus cauruma - šajā gadījumā auklas piestiprināšanai izmantojiet augšējo stiprinājuma punktu. Deeper automātiski ieslēgsies ūdenī, pēc tam sinhronizēs viedtālruni un sāks skenēšanu. Lūdzu, ņemiet vērā, ka ļoti aukstos apstākļos uz diviem elektriskiem mezgliem, kas atrodas Deeper apakšā, var uzkrāties ledus, un tas var novērst ierīces ieslēgšanos. Vienkārši notīriet ledu no diviem mezgliem un ielieciet Deeper atpakaļ ledus caurumā, un tas varētu atrisināt problēmu.
Ledus Biezums
Deeper sonārs peld uz ūdens virsmas (nevis ir iegremdēti kā citi ledus mirgotāji). Tas nozīmē, ka tad, kad ledus ir ļoti biezs, hidrolokatoru var neskenēt pareizi, jo hidrolokatoru konuss iesit ledus cauruma malās un hidrolokatoru impulsi tiek atspoguļoti atpakaļ. Lai no tā izvairītos, varat darīt divas lietas:

  • urbiet lielākus ledus caurumus, ja ledus ir ļoti biezs. Tas samazinās iespēju, ka hidrolokatoru konuss varētu iesist ledus cauruma pusē.
  • pārliecinieties, vai jūsu Deeper sonārs ir novietots tieši ledus cauruma centrā.
  • notīriet ledus caurumu no ledus un sniega.
  • ja jūs izmantojat CHIRP +, ieslēdziet High CHIRP staru (7 °)

Baterija


Jums jāzina, ka temperatūrā, kas ir zemāka par sasalšanu, gan jūsu Deeper ierīces, gan viedtālruņa / planšetdatora akumulatori ātrāk izlādēsies. Lai novērstu šo, rīkojieties šādi:

Deeper Baterija

  1. Pirms jebkura brauciena pārliecinieties, vai akumulators ir pilnībā uzlādēts.
  2. Ja nelietojat to, izņemiet Deeper zivju meklētāju no ūdens un turiet to izolētu (piemēram, neoprēna maisiņa iekšpusē, kas nāk ar Deeper PRO / PRO + / CHIRP +, vai kabatas iekšpusē).
  3. Turiet uzlādes banku, lai uzlādētu Deeper ceļojuma laikā. Lūdzu, atcerieties, ka jūsu Deeper litija jonu akumulatoru var uzlādēt tikai temperatūrā 3 ° C / 37,4 ° F vai augstāk (kad sākat uzlādēt Deeper, zilas gaismas diode parādīs, vai apstākļi ir pārāk auksti uzlādei). Labas iespējas ir uzlāde automašīnā vai sasildītā ledus vaigā.

Viedtālruņa baterija

  1. Pirms ceļojuma pārliecinieties, vai viedtālrunis / planšetdators ir pilnībā uzlādēts.
  2. Izmantojiet Deeper Winter Smartphone Case, lai izolētu viedtālruni tā lietošanas laikā, tādējādi saglabājot tā akumulatora darbības laiku.
  3. Lai jums būtu iespēja viedtālruni uzlādēt ceļojuma laikā, jums ir rokas banka.

Atrodi pareizo vietu


Spriežot pēc tā, ja makšķerējat pareizajā vietā, ir vienkārši. Vienkārši nometiet Deeper ledus caurumā. Dziļums tiks parādīts apļveida mirgojošā displeja centrā un displeja ekrāna augšējā labajā stūrī. Varat arī meklēt veģetāciju, izmantojot displeja ekrāna tradicionālo sonāru sadaļu, kur tā tiks parādīta zaļā krāsā. Šī informācija par veģetāciju un dziļumu var palīdzēt jums izlemt, vai šī ir piemērota vieta zvejai.
Efektīva pieeja ir arī ledus caurumu režģa urbšana. Kad esat izurbis savu režģi, varat iemest Deeper katrā caurumā, lai uzraudzītu, kā mainās dziļums, un atrastu labāko vietu.
Visbeidzot, ja jums ir izdevies kartēt apgabalu vasarā, izmantojot savu laivu / kajaku, vai no krasta ar savu Deeper PRO + vai CHIRP +, varat izmantot karti, lai atgrieztos labākajās vietās cietā ūdens sezonā.

Zivju marķēšana un ēsmas izsekošana
Zemledus makšķerēšanas displejs lietotnē Deeper sniedz jums vairākus veidus, kā atrast zivis, izsekot jūsu vilinājumam un redzēt, kā zivis reaģē uz jūsu darbībām. Kreisajā pusē ir tradicionālais apļveida zibspuldzes displejs, vidus daļā labajā pusē ir sonāra displejs, bet labajā malā tālajā pusē ir vertikālā zibspuldze.

Sonāra displejs: tas ir tāds pats kā standarta displejs skenēšanai no krasta. Zilā josla, kas parādīta augšpusē, ir ledus, oranžā josla - apakšā, apakšā, un visi starp tām attēlotie priekšmeti ir vai nu zivis, vai arī jūsu ēsma. Kreisās puses izvēlnē varat pielāgot šī displeja jutīgumu un mainīt krāsu paleti uz dienas vai nakts paletēm (Settings > Sonar > Screen Color Mode).
Tradicionāls apļveida mirgojošais indikators: šis displejs ir tieši tāds pats kā tradicionālais ledus mirgojošais indikators. Centrā redzēsiet parādīto dziļumu un virszemes ūdens temperatūru. Apkārt ir faktiskais gaismas signāls. Pašā augšā jūs redzēsiet zilas / pelēkas krāsas joslu - tas ir pats ledus. Pēc tam sekojiet displejam pulksteņrādītāja virzienā, līdz redzat brūnu / oranžu krāsu joslu - tā ir apakšdaļa. Jebkas, kas tiek parādīts starp ledu un dibenu, būs jūsu ēsma vai zivs. Tās tiks parādītas kā zaļas / dzeltenas krāsas joslas.
Vertikālais zibspuldze: displeja labajā pusē ir vertikālais zibspuldze. Visi hidrolokatoru rādījumi ir parādīti baltā krāsā uz melna fona. Pašā augšpusē jūs redzēsiet baltu lāsi, kas nedaudz pārvietojas - tas ir ledus. Tad displeja apakšā būs bieza balta forma, kas apakšā sašaurinās - tā ir grunts. Jebkura ēsma, džiga vai zivis tiks parādītas starp šīm divām kā kustīgas baltas joslas. Joslas lielums un biezums ļauj norādīt objekta lielumu.
Tālummaiņa: lai iespējotu tālummaiņu, atveriet kreiso izvēlni. Augšpusē redzēsit divas iespējas - Detalizēta un Tālummaiņa. Izvēlieties tālummaiņas displeju. Tagad uz vertikālās mirgošanas ierīces tiks parādītas divas sarkanas līnijas (tas nosaka apgabalu, kas tiks tuvināts) un vēl divas sarkanas līnijas ar dziļuma nolasījumiem tur, kur iepriekš bija sonāra displejs (šeit tiek parādīts tuvināts displejs) . Veiciet šīs darbības, lai iestatītu tuvinājumu līdz dziļumam, kuru vēlaties pārraudzīt:

  1. Iestatiet tuvināmā apgabala lielumu. Lai to izdarītu, novietojiet īkšķi kaut kur vertikālās zibspuldzes displeja apakšējā daļā un rādītājpirkstu kaut kur vertikālā zibspuldzes displeja augšējā daļā. Lai tuvinātu apgabalu padarītu lielāku, pārvietojiet īkšķi un pirkstu atsevišķi - sarkanās līnijas atdalīsies. Lai tuvinātu apgabalu padarītu mazāku, pārvietojiet īkšķi un pirkstu kopā - redzēsiet, ka sarkanās līnijas pārvietojas kopā.
  2. Pārvietojiet tuvinātu apgabalu uz ūdens dziļuma daļu, kuru vēlaties pārraudzīt. Lai to izdarītu, vienkārši novietojiet pirkstu kaut kur starp divām sarkanajām līnijām uz vertikālā stara un pēc tam, turot pirkstu piespiestu ekrānam, pārvietojiet pirkstu uz augšu vai uz leju. Jūs redzēsiet, ka tuvinātais apgabals pārvietojas ar pirkstu - dziļuma rādījumi kreisajā pusē automātiski mainīsies. Varat tos uzraudzīt, lai pārliecinātos, ka esat pareizā dziļuma diapazonā. Piemēram, ja vēlaties tuvināt apgabalu 20 pēdas / 6 metri un zemāk, velciet laukumu uz leju, līdz augšējās sarkanās līnijas dziļuma rādījums parāda 20 pēdas / 6 metri.
  3. Sīki pārraugiet zemūdens darbību. Tagad visi objekti, kas parādās jūsu iestatītajā tuvinātajā apgabalā, tiks detalizēti parādīti pa kreisi no vertikālās mirgošanas ierīces. Tas ļauj precīzi izsekot visiem mērķiem - īpaši zivju baros - un reālā laikā novērot, kā zivis reaģē uz jūsu pievilinājumu.

Karte un GPS ledus āliņģa marķēšana

Ledus makšķerēšanas displejam ir arī kartēšanas funkcija (lai nodrošinātu šīs funkcijas darbību, pārliecinieties, vai esat reģistrēts lietotājs un vai esat lejupielādējis jūsu valsts vai valsts bezsaistes kartes). Displeja kreisajā pusē redzēsit kartes ikonu. Noklikšķinot uz tā, tiks atvērta karte, kurā parādīta jūsu pašreizējā atrašanās vieta. Iemetot Deeper ledus caurumā, šī vieta automātiski tiks atzīmēta jūsu kartē un saglabāta. Makšķerējot vairākos āliņģos, tie tiks pievienoti arī jūsu kartei. Noklikšķinot uz vienas no šīm vietām, tas automātiski parādīs dziļumu attiecīgajā vietā. Pēc makšķerēšanas sesijas varat doties uz lietotnes sadaļu Vēsture (History) un noklikšķināt uz makšķerēšanas sesijas. Šeit tiks parādīta jūsu karte ar visiem ledus caurumiem. Pēc tam vienkārši noklikšķiniet uz āliņģa, un jūs redzēsiet šīs vietas skenēšanu, kā arī skenēšanas sesijas ūdens tempu, datumu un laiku.
Lūdzu, ņemiet vērā, ka lietotne Deeper šai funkcijai izmanto viedtālruņa vai planšetdatora GPS (nav nepieciešams interneta savienojums). Lai precīzi noteiktu vietas atrašanās vietu, lūdzu, pārliecinieties, ka, pirmo reizi nolaižot Deeper, viedtālrunis atrodas 3 pēdu / 1 metra attālumā no āliņģa.


Makšķerējot vairākos āliņģos
Izmantojot savu bezvadu diapazonu 330 pēdas, Deeper PRO / PRO + / CHIRP + ļauj jums novērot āliņģi no attāluma. Tas nozīmē, ka jūs varat makšķerēt vienā āliņģī, bet Deeper - citā, tāpēc jūs varat uzraudzīt aktivitātes arī šajā caurumā.

Sonāra traucējumi no citiem stariem
Ja netālu no jūsu āliņģa tiek izmantoti citi sonāri, šīs vienības var radīt traucējumus hidrolokatorā. Tas var ietekmēt sonāra nolasījumu precizitāti, ko iegūstat no sava Deeper.Cenšaties ieturēt pēc iespējas lielāku distanci no blakus esošiem sonāriem.