Informații de bază pentru pescuitul de pe mal cu dispozitivul Deeper

Lansare

-Puncte de ancorare: Pentru pescuitul de pe mal, asigurați-vă că legați firul de punctul inferior de fixare din cele 3 puncte de fixare de pe sonarul Deeper (acest mod de operare nu este aplicabil pentru Deeper START, care dispune de un singur punct de fixare). Utilizarea unuia din celelalte puncte de fixare va duce la așezarea sonarului în apă la un unghi incorect.

 

- Firul: Toate sonarele noastre sunt testate pentru lansare de la fir monofilament cu rezistență la rupere de 6 livre / 2,7 kg la fir textil cu rezistență la rupere de 20 livre / 9 kg. Asigurați-vă întotdeauna că firul dumneavoastră este în stare bună - nu este ros sau uzat - înainte de a lansa sonarul Deeper.

- Lansetele: Sonarele Deeper pot fi lansate utilizând lansete cu acțiune rapidă și medie. În cazul lansetelor cu acțiune rapidă, puteți lansa sonarul Deeper peste cap. În cazul lansetelor cu acțiune medie, lansați sonarul Deeper utilizând o tehnică de lansare din lateral.

 

Mulinarea

Atunci când recuperați sonarul Deeper, aspectul cel mai important de reținut este să îl recuperați cu o viteză mică și constantă. Iată de ce:

- Recuperați lent: Recuperarea prea rapidă poate determina balansarea sonarului Deeper dintr-o parte în alta. În acest caz, citirile sonarului vor fi mai puțin precise. Spre exemplu, dacă sonarul este înclinat pe o parte, semnalul acestuia va trebui să parcurgă o distanță mai lungă până ajunge pe substrat. Acest lucru va duce la indicarea unei adâncimi mai mari decât adâncimea efectivă.

- Recuperați constant: De asemenea, recuperarea dispozitivului cu o viteză constantă, continuă, este importantă. Rețineți faptul că sonarul dumneavoastră scanează în continuu. Acest lucru presupune că, dacă dispozitivul este staționar, substratul va părea plat pe ecranul dumneavoastră, deoarece sonarul trimite în continuu aceeași citire a adâncimii. Dacă începeți să mulinați, iar substratul rămâne plat pe afișaj, atunci știți cu siguranță că aveți de-a face cu un substrat plat. Pe măsură ce adâncimea se modifică, spre exemplu, dacă recuperați peste o groapă, este important să menține viteza constantă. Dacă încetiniți viteza de recuperare, panta va apărea mai mică pe afișaj. Dacă mulinați mai repede, panta va apărea mai abruptă. Prin menținerea unei viteze constante, veți primi o indicație exactă cu privire la schimbarea nivelului pantei.