Pescuitul de pe mal în condiții diferite - Pescuitul de pe cheiuri, docuri sau pe râuri

Puteți utiliza sonarul Deeper pentru pescuitul de pe mal, de pe cheiuri, docuri și poduri (inclusiv în apă sărată) și pe râuri. Însă va trebui să vă ajustați configurarea și abordarea.

Pentru lansarea de pe docuri, cheiuri și poduri

Asigurați-vă că legați firul de punctul median de fixare din cele 3 puncte de fixare de pe sonarul Deeper (acest mod de operare nu este aplicabil pentru Deeper START, care dispune de un singur punct de fixare). Utilizarea unuia din celelalte puncte de fixare va duce la așezarea sonarului în apă la un unghi incorect.

Sonarele Deeper sunt potrivite pentru utilizarea în apă sărată, așa că puteți utiliza dispozitivul dumneavoastră de pe un doc în condiții de apă liniștită. Totuși, dacă marea este agitată, acest lucru poate afecta conectivitatea la smartphone-ul dumneavoastră.

 

Pentru lansarea pe râuri

Sonarele Deeper sunt potrivite pentru descoperirea nivelurilor de adâncime și structurilor din râuri, cu condiția ca acestea să nu aibă un debit foarte mare. Utilizați aceleași puncte de fixare pe care le-ați folosi pentru pescuitul pe lacuri (punctul inferior de fixare pentru lansare de pe mal, punctul median de fixare pentru lansarea de pe un pod sau chei).

Cel mai eficient mod de utilizare a sonarului Deeper atunci când pescuiți pe râuri este de determinare a adâncimii și structurilor - atunci când curenții sunt rapizi, marcarea precisă a peștilor poate fi dificilă. Utilizarea curentului pentru a deplasa sonarul Deeper în aval este adesea un mod eficient de a acoperi zone ale râului. Dacă utilizați un sonar Deeper PRO+ sau CHIRP+, vă recomandăm să utilizați modul GPS de pe uscat (Setări > Sonar > Mod sonar > GPS de pe uscat), întrucât acest lucru vă va permite să cartografiați adâncimea râului pe măsură ce sonarul se deplasează.

Dacă utilizați sonarul Deeper PRO sau PRO+, se recomandă utilizarea Fasciculului cu unghi îngust (290 kHz) pentru o precizie mai mare de cartografiere.

Dacă utilizați CHIRP+, vă recomandăm să utilizați CHIRP cu unghi larg sau CHIRP cu unghi mediu pentru o precizie mai mare de cartografiere.