Conectarea și utilizarea GPS-ului

GPS-ul telefonului / tabletei

Aplicația Deeper utilizează GPS-ul telefonului sau tabletei pentru mai multe funcții de cartografiere, inclusiv cartografierea batimetrică pe măsură ce sondați, salvarea locației scanărilor și Marcare a copcilor prin GPS. Pentru aceste funcții, telefonul / tableta trebuie să se afle la nu mai mult de 3ft / 1m de sonarul Deeper. Dacă dispozitivele sunt prea îndepărtate, informațiile referitoare la locație pentru citirile sonar vor fi incorecte.

GPS-ul integrat (sonarul Deeper PRO+/CHIRP+) 

Sonarul Deeper PRO+ / CHIRP+ dispune de un receptor GPS integrat. Acest lucru presupune că aceste modele nu trebuie să fie în aceeași locație cu telefonul pentru a genera hărți, astfel că puteți cartografia lansându-le pur și simplu.

 

După ce ați selectat modul GPS de pe uscat, căutați pictograma satelit în colțul din dreapta sus al hărții. Culoarea pictogramei satelit indică dacă a fost realizată o conexiune GPS:

-          Verde înseamnă că locația GPS a sonarul Deeper a fost stabilită și că puteți iniția cartografierea.
-          O pictogramă portocalie care luminează intermitent înseamnă că sonarul Deeper procesează informațiile sateliților, iar locația dispozitivului dumneavoastră este fie necunoscută, fie insuficient de exactă pentru cartografiere. 
-        Roșu înseamnă că nu există semnal GPS. Acest lucru poate fi cauzat de faptul că sonarul Deeper se află la interior sau sub acoperișul unei bărci, imersării dispozitivului sau mediului ambiant care blochează semnalul GPS (spre exemplu, o trecătoare sau o zonă montană).

Îmbunătățirea la maximum a conectivității GPS pentru Modul GPS de pe uscat

Există câțiva pași pe care îi puteți urma pentru a îmbunătăți conectivitatea GPS atunci când utilizați Modul GPS de pe uscat:

-Lăsați suficient timp sonarului Deeper PRO+/CHIRP+ pentru a realiza o conexiune GPS puternică. Receptorul GPS al sonarul Deeper trebuie să se conecteze la sateliții care se deplasează pe orbita pământului și este posibil ca această conexiune să nu fie realizată instantaneu. Mai mult, disponibilitatea acestor sateliți poate varia în funcție de zi, ceea ce presupune că realizarea unei conexiuni GPS puternice poate fi rapidă într-o zi și lentă în altă zi. Vă recomandăm să așezați sonarul Deeper în apă, să activați Modul GPS de pe uscat și apoi să așteptați 5-10 minute înainte să îl lansați.

-Verificați dacă simbolul satelit este verde. După ce sonarul Deeper a realizat o conexiune GPS bună, pictograma satelit în colțul din dreapta sus al hărții se va modifica din roșu în verde. După lansarea sonarului Deeper, vă rugăm să verificați din nou dacă pictograma satelit este încă verde. Dacă a revenit la culoarea roșie, așteptați câteva momente pentru restabilirea conexiunii GPS.

-Verificați condițiile și mediul ambiant. Semnalele GPS pot fi afectate de condițiile meteorologice și obstacole. Semnalul poate fi mai slab în cazul în care cerul este înnorat sau plouă. De asemenea, semnalul poate fi blocat de obstacole aeriene, precum ramurile sau cablurile electrice.