GPS підключення і як його використовувати

GPS приймач смартфона/планшета

Додаток Deeper використовує GPS приймач вашого смартфона чи планшета для різноманітних картографічних функцій, у тому числі для створення батиметричних карт під час тролінгу, зберігаючи місцезнаходження даних сканування, та для позначення лунок. Для цього смартфон/планшет повинен знаходитися не далі, ніж 1 м від ехолота Deeper. Якщо пристрої знаходяться далеко один від одного, дані про місцезнаходження для показників ехолота відобразяться неправильно.

Вбудований GPS приймач (Deeper PRO+/CHIRP+) 

Ехолоти Deeper PRO+/CHIRP+ мають вбудований GPS приймач. Тобто цим моделям не потрібно перебувати поруч зі смартфоном для створення карт. Їх можна створювати під час закидання.

 

Обравши Береговий режим GPS, перевірте індикатор супутника у правому верхньому кутку карти. Колір індикатора вказує на стан підключення GPS:

Зелений колір означає, що сигнал GPS знайдено і ви можете починати створювати карту.

- Блимаючий індикатор оранжевого кольору означає, що ехолот Deeper обробляє супутникову інформацію і наразі місцезнаходження вашого пристрою або невідоме, або недостатньо точне для створення карт. 

Червоний колір означає відсутність сигналу GPS. На це є декілька причин: ехолот знаходиться у приміщенні, в т.ч. у закритій каюті судна; пристрій занурений у воду; особливості навколишнього середовища блокують GPS сигнал (напр., в ущелині або гірській місцевості). 

 

Покращення підключення супутників у Береговому режимі GPS

Щоб покращити підключення до супутників у Береговому режимі GPS, зробіть наступне:

Дочекайтеся надійного підключення ехолота Deeper PRO+/CHIRP+ до GPS супутників. GPS приймач ехолота Deeper повинен встановити зв'язок із супутниками, що обертаються навколо Землі. Однак майте на увазі, що це з'єднання не може встановитися за мить. Крім того, доступність супутників може змінюватися у різні дні, тобто надійне підключення до GPS одного дня встановлюється швидко, а іншого — повільно. Рекомендуємо помістити ехолот Deeper у воду, увімкнути Береговий режим GPS і зачекати 5-10 хв, перш ніж закидати його.

Індикатор стану супутників має бути зеленого кольору. Після встановлення хорошого GPS підключення індикатор супутника у правому верхньому кутку карти змінить колір з червоного на зелений. Закинувши ехолот Deeper, знову перевірте колір індикатора. Якщо він знову червоний, зачекайте кілька хвилин для відновлення GPS підключення.

Перевірте умови та оточення. На сигнал GPS можуть впливати погодні умови та перешкоди. Сигнал може бути слабшим у хмарну погоду і під час дощу. Також він може блокуватися перешкодами зверху, наприклад, гілками дерев чи лініями електропередач.