Збільшення можливості підключення

Усі ехолоти Deeper створюють власний сигнал Wi-Fi, за допомогою якого гідроакустичні дані надходять на ваш смартфон чи планшет. Сигнал інтернету чи стільникової мережі не потрібний. Зверніть увагу, що максимальний діапазон сигналу становить 100 м для ехолотів PRO/PRO+/CHIRP+, 50 м для моделі START та 40 м для моделі 3.0 і можливий лише за ідеальних умов. Можливість досягти максимального діапазону також залежить від вашого смартфона/планшета. Пристрої з потужною антеною для прийому дозволять досягти максимального діапазону підключення.

Налаштування смартфона/планшета

Детальне пояснення щодо підключення до ехолота Deeper можна знайти в Короткому посібнику. Щоб досягти максимального діапазону підключення, необхідно вимкнути мобільні дані. Якщо у вас iPhone або iPad, потрібно вимкнути функцію Wi-Fi Assist (Помічник Wi-Fi). Ця функція означає, що при слабкому сигналі Wi-Fi смартфон автоматично переключається на мобільні дані. Тому, якщо закинути ехолот Deeper на більшу відстань, смартфон виявить, що сигнал Wi-Fi слабшає, і перемкнеться на мобільні дані, відключаючи Deeper. Деякі пристрої на базі Android мають подібну функцію, яка називається Smart Network Switch (Інтелектуальний перемикач мережі).

Розміщення смартфона чи планшета 

Завжди розміщуйте смартфон/планшет таким чином, щоб полегшити отримання сигналу Wi-Fi від ехолота Deeper.

Під час підключення пристроїв на початку нового сеансу, закиньте ехолот Deeper у воду недалеко від смартфона (приблизно 2 м). Після встановлення Wi-Fi зв'язку можна закинути ехолот далі.
Завжди намагайтеся тримати смартфон/планшет вище рівня води: найкраще на висоті 1 − 1,5 м над рівнем води. Використання тримача для смартфонів Deeper Smartphone Mount — хороший спосіб утримувати смартфон у високому положенні, де він може легко підключитися до ехолота Deeper.

Не кладіть смартфон/планшет на землю чи у кишеню, коли не дивитеся на екран. Це може створити перешкоди для сигналу Wi-Fi і вам доведеться знову підключатися.
Використання чохла для смартфона, який кріпиться на тілі, може перешкодити отримання смартфоном сигналу Wi-Fi і спричинити проблеми з підключенням. Якщо при використанні такого чохла виникають проблеми з підключенням, зніміть його.

Чохли для телефонів, виготовлені з металу або вуглецю, можуть зменшити діапазон підключення. Якщо при використанні такого чохла виникають проблеми з підключенням, зніміть його.

Правильне положення ехолота на воді

Сигнали Wi-Fi не передаються крізь воду. Тобто, якщо Deeper занурений у воду або висить над нею, сигнал не надійде на ваш смартфон чи планшет.

Для моделей PRO/PRO+/CHIRP+/3.0  використовуйте нижню точку кріплення при риболовлі з берега і середню точку кріплення при закиданні з пірса чи пристані. Завдяки цьому ехолот Deeper правильно триматиметься на воді.

При риболовлі з човна/байдарки з ехолотом Deeper PRO, PRO+, CHIRP+  або 3.0 переконайтеся, що борт човна не перешкоджає сигналу між пристроєм Deeper і смартфоном. Зверніть увагу, при встановленні ехолота Deeper човен може нахилитися на один бік. Тому обов'язково поверніть його у правильне положення, щоб він не нахилявся, коли ви знаходитеся посередині човна. Щоб отримати найточніші показники ехолота при риболовлі з човна, рекомендована швидкість тролінгу становить не більше 5 км/год.

Підтягуйте ехолот Deeper повільно і стежте, щоб вода не накривала його, тим самим блокуючи сигнал.
У погану погоду сильні хвилі можуть занурювати пристрій Deeper під воду, перериваючи таким чином сигнал Wi-Fi.