Основні принципи риболовлі з берега з ехолотом Deeper

Закидання

 -Точки кріплення: При риболовлі з берега обов'язково прикріпіть волосінь до нижньої точки кріплення з трьох наявних на ехолоті Deeper (це не стосується ехолота Deeper START, який має лише одну точку кріплення). Якщо скористатися іншими точками кріплення, ехолот буде розташований на поверхні води під неправильним кутом.

 

Волосінь: Ми проводимо випробування по закиданню всіх моделей наших ехолотів, використовуючи волосінь з різним розривним навантаженням: від 2,7 кг (монофільна волосінь) до 9 кг (плетений шнур). Перед тим як закидати ехолот Deeper, завжди перевіряйте стан волосіні. Вона на повинна бути потертою або зношеною.

Вудилища: Для закидання ехолотів Deeper підходять важкі та середні вудилища. Для важкого вудилища підійде закидання через голову, а для середнього — техніка бічного закидання.

 

Підтягування

При підтягуванні ехолота Deeper слід завжди пам'ятати, що його потрібно підтягувати повільно зі стабільною швидкістю. Ось чому:

Підтягуйте повільно: Якщо підтягувати занадто швидко, ехолот гойдатиметься у різні боки. У такому випадку показники ехолота будуть менш надійними. Наприклад, якщо ехолот нахилений в один бік, то гідроакустичний сигнал проходитиме довший шлях, перш ніж досягти дна. У результаті показники глибини будуть більшими, ніж вони є насправді.

Підтягуйте плавно: Підтягувати пристрій потрібно зі стабільною незмінною швидкістю. Не забувайте, що ехолот постійно сканує. Тому, якщо пристрій нерухомий, дно на екрані виглядає рівним, оскільки ехолот постійно надсилає ті ж самі показники глибини. Якщо ви почали підтягувати ехолот, а дно на екрані залишається рівним, це означає, що дно дійсно рівне. Зі зміною глибини (наприклад, якщо підтягувати над вимоїною) важливо утримувати стабільну швидкість. Якщо зменшити швидкість підтягування, схил буде більш пологим на екрані. Якщо прискорити, він виглядатиме крутішим. При стабільній швидкості ви отримаєте точні дані зміни глибини.