GPS-tilkobling og bruk

GPS for smarttelefon / nettbrett
Deeper-appen bruker GPS-en på smarttelefonen eller nettbrettet til en rekke kartleggingsfunksjoner, inkludert batymetrisk kartlegging mens du dorger, lagrer plasseringen til skanningene og GPS-hullmarkeringen. For disse funksjonene må smarttelefonen / nettbrettet være innenfor 3 ft / 1 m fra Deeper-ekkoloddet. Hvis enhetene er langt fra hverandre, vil plasseringsinformasjonen for ekkoloddavlesningene bli feil.

Innebygd GPS (Deeper PRO + / CHIRP +) 
Deeper PRO + / CHIRP + har en innebygd GPS-mottaker. Dette betyr at disse modellene ikke trenger å være på samme sted som smarttelefonen for å kunne opprette kart, så du kan kartlegge ved å kaste det ut.

 

Se etter satellittikonet øverst til høyre på kartet når du har valgt landbasert GPS-modus. Fargen på satellittikonet indikerer om det er opprettet en GPS-tilkobling:

  • Grønt betyr at Deepers GPS-plassering er i orden, og du er klar for å begynne å kartlegge.
  • Et blinkende oransje ikon betyr at Deeper bearbeider satellittinformasjon, og for øyeblikket er plasseringen av enheten ukjent eller ikke presis nok til kartlegging. 
  • Rød betyr at ingen GPS-signal er tilgjengelige. Dette kan skyldes at Deeper er innendørs eller under taket på en båt, at enheten er nedsenket, eller at omgivelsene blokkerer GPS-signalet (for eksempel i en kløft eller et fjellområde). 

Maksimere GPS-tilkobling for landbasert GPS-modus
Det er noen trinn du kan følge for å forbedre GPS-tilkoblingen når du bruker landbasert GPS-modus:

  • Gi Deeper PRO + / CHIRP + tid til å etablere en sterk GPS-tilkobling. GPS-mottakeren i Deeper må koble til satellitter som går rundt jorden, og denne tilkoblingen kan ta litt tid. I tillegg kan tilgjengeligheten til disse satellittene variere fra dag til dag, noe som betyr at å etablere en sterk GPS-tilkobling kan gå raskt en dag og sakte den neste. Vi anbefaler at du legger Deeper i vannet, slik at du kan bruke landbasert GPS-modus, og deretter venter i 5-10 minutter før du kaster det ut.
  • Sjekk om satellittsymbolet er grønt. Når Deeper har etablert en sterk GPS-tilkobling, endres satellittikonet øverst til høyre på kartskjermen fra rødt til grønt. Sjekk at satellittikonet fortsatt er grønt etter å ha kastet ut Deeper. Vent litt for at GPS-tilkoblingen skal gjenopprettes hvis den har blitt rød.
  • Sjekk forholdene og omgivelsene. GPS-signaler kan påvirkes av værforhold og hindringer. Signalet kan være svakere hvis det er store skyer eller regn. Det kan også blokkeres av overliggende hindringer som grener og kraftledninger.