Прикрепване за риболов от брега

За да настроите сонара Deeper за риболов от брега, изпълнете следните стъпки:
·       Уверете се, че горният капак е завит здраво, като маркерните думи за водоустойчивост са идеално изравнени. За да завиете горния капак, завъртете го обратно на часовниковата стрелка, докато не пропадне леко, след това го завъртете по посока на часовниковата стрелка, докато не се завие здраво.
·       Вземете закрепващия болт и го вържете здраво за кордата.
·       Сега завийте здраво закрепващия болт в правилната точка на закрепване на сонара. Ако ловите риба от кей или вълнолом, използвайте средната точка на закрепване. Ако ловите риба от брега, използвайте долната точка на закрепване.

ⓘ Използвайте само 1 закрепващ болт – вторият болт, който е включен в кутията, е резервен. Уверете се, че използвате правилната точка на закрепване. Използването на грешна точка на закрепване ще доведе до накланяне на устройството във водата, което ще повлияе на връзката и точността на показанията на сонара.

Преди да метнете сонара Deeper във водата, много е важно да се уверите, че той е правилно прикрепен към вашата корда и пръчка. Всеки път, когато закрепвате сонара Deeper, внимавайте да го прикрепете правилно и проверете следните места:

  1. Вашата корда минава ли правилно през последната и най-малка халка (водач) на върха на пръчката)? Ако кордата прави клуп или е завързана тук, тя може да се скъса при мятането във водата и да загубите сонара.
  2. Използвате ли висококачествена корда, която не е износена или протрита?
  3. Кордата здраво ли е завързана към закрепващия болт на сонара Deeper? Това е важно, защото може да загубите сонара, ако не е вързан здраво.