Сдвояване с мобилно устройство

Сонарът Deeper се включва автоматично, когато попадне във водата или се свърже с източник на захранване. Когато е извън водата или не се зарежда, той се изключва автоматично, за да пести заряда на батерията.

За да използвате сонара Deeper, ще трябва да изтеглите приложението от App Store или Google Play. Ще видите екран за регистриране, когато за първи път стартирате приложението. Само регистрираните потребители ще получат всички функции, които приложението може да предложи.

Сдвояване с мобилно устройство с Android:

·       Уверете се, че сонарът Deeper е включен (свързан към източник на захранване или е във водата);
·       Отворете настройките на вашия смартфон или таблет и включете Wi-Fi;
·       Намерете сонара Deeper в списъка с Wi-Fi устройства и щракнете върху него, за да го сдвоите;
·       Когато бъдете попитани за паролата, въведете 12345678
·       Изключете функцията Smart Network Switch (Интелигентно превключване на мрежата), ако е налична в устройството ви

 

Сонарът Deeper вече е свързан с мобилното устройство – може да видите съобщението Internet may not be available (Може да нямате интернет) или нещо подобно. Не се безпокойте, това е нормално. Това просто означава, че Wi-Fi връзката на мобилното ви устройство сега се използва за сонара Deeper, а не за интернет.

 

Сдвояване на Deeper с iPhone или iPad

Ако използвате iPhone или iPad, изпълнете следните стъпки:
·       Уверете се, че сонарът Deeper е включен (свързан към източник на захранване или е във водата);
·       Отворете Settings (Настройки) в мобилното ви устройство, след това отворете Mobile Data (Мобилни данни) и се уверете, че функцията Wi-Fi Assist е изключена. Това е важно, защото когато тази функция е активна, връзката със сонара Deeper може да е нестабилна.
·       После отворете Settings (Настройки) в мобилното ви устройство, след това Wi-Fi и включете тази функция.
·       Намерете своя сонар Deeper в списъка на наличните Wi-Fi мрежи и щракнете върху него, за да го сдвоите.
·       Когато бъдете попитани за паролата, въведете 12345678

 

Сонарът Deeper вече е свързан с вашия iPhone или iPad – може да видите съобщението Internet may not be available (Може да нямате интернет) или нещо подобно. Не се безпокойте, това е нормално. Това просто означава, че Wi-Fi връзката на мобилното ви устройство сега се използва за сонара Deeper, а не за интернет.

 

Можете да изпробвате сонара у дома си, но вероятно няма да видите рибата точно

Ако поставите Deeper в аквариум, чаша, кофа, вана или подобен съд у дома си, ще можете да включите сонара и да го сдвоите с мобилното си устройство. Но най-вероятно сонарът няма да може да сканира правилно – сигурно ще видите празен екран и съобщение за състоянието: Too shallow or too deep (Твърде плитко или твърде дълбоко).

Ако сонарът Deeper е настроен на тесен (7°), може дори да видите „фантомни“ риби и други странни показания на екрана.

Това е нормално, сонарът Deeper е предназначен за сканиране в широко отворени води, като например реки, езера и морета. В малки, плитки и затворени води сонарът се опитва да сканира, но получава прекалено много отразени сигнали от дъното и стените на съда и не може да направи точно отчитане. Прочетете повече за начина, по който работят сонарите