A csatlakozthatóság maximalizálása

Minden Deeper eszköz saját Wi-Fi jelet generál, amelynek segítségével elküldi a szonár adatait a csatlakoztatott okostelefonra vagy tabletre. Nincs szükség internet vagy mobilhálózati kapcsolatra. Ne feledje, hogy ideális körülmények között a PRO/PRO+/CHIRP+ eszközök hatótávolsága 100 méter (330 láb), a START modelleké 50 méter (165 láb), a Deeper 3.0 modellé pedig 40 méter (130 láb). A maximális hatótávolság elérésének képessége az okostelefon / tablet típusától is függ; az erős vevőantennával szerelt okostelefonokkal/tabletekkel lehetővé teszik a maximális hatótávolságot elérését.

Okostelefon / tablet beállítások
A Deeper csatlakoztatásának részletes menete a Gyors használati utasításban található. A maximális hatótávolság elérése érdekében kapcsolja ki a mobil adatforgalmat. Ha iPhone vagy iPad készüléket használ, kapcsolja ki a Wi-Fi-asszisztens funkciót. Ez a funkció azt jelenti, hogy az okostelefon a Wi-Fi jelről automatikusan mobilhálózati adatforgalomra vált, ha a Wi-Fi jel gyengül. Így amikor messzebbre dobja be a Deeper Sonar-t, az okostelefon úgy érzékeli, hogy a Wi-Fi jel gyengébb lett, és mobilhálózati adatforgalomra vált, a Deeper-t pedig leválasztja. Egyes Android készülékeken ezt a funkciót Smart Network Switch funkciónak hívják.

Az okostelefon vagy tablet elhelyezése 
Okostelefonját / tabletét mindig úgy helyezze el, hogy a készülék könnyen foghassa a Deeper szonár Wi-Fi jelét.
Amikor egy új munkamenet során párosítja a készülékeket, a Deeper-t az okostelefontól körülbelül 2 méterre, azaz 6,5 lábra ejtse be a vízbe. A Wi-Fi kapcsolat létrejöttét követően messzebb is bedobhatja az eszközt.
A vízfelszínhez képest mindig magasabban (körülbelül 1-1,5 méterre (3-5 láb)) tartsa okostelefonját / tabletét. A botra szerelhető Deeper okostelefon tartóval magasan tarthatja okostelefonját, így az könnyen tud csatlakozni a Deeper-hez.
Ne tegye okostelefonját / tabletét a földre vagy a zsebébe olyankor, amikor nem nézi a kijelzőt. Ez blokkolhatja a Wi-Fi jelet, és újra kell kezdeni a csatlakoztatást.
Ha a testére rögzített okostelefon tok vagy tartó korlátozhatja a készülék jelvevő képességét, ezért probléma jelentkezhet a Wi-FI kapcsolatban. Ha csatlakozási problémát észlel az ilyen tartó vagy tok használata közben, vegye ki a készüléket a tartóból.
A fém vagy karbon telefontokok csökkenthetik a hatótávolságot. Ha csatlakozási problémát észlel ilyen tok használata közben, vegye ki a készüléket a tokból.

Az eszköz megfelelő úsztatása
A Wi-Fi jel nem terjed a vízben. Ez azt jelenti, hogy ha a Deeper készülék víz alá kerül, vagy a víz fölött lóg, a jel nem fogja elérni az okostelefont vagy a tabletet.
PRO / PRO+ / CHIRP+ / 3.0  modellek esetében parti horgászathoz használja az alsó rögzítési pontot, míg ha mólóról vagy dokkról horgászik, használja a középső rögzítési pontot. Így biztosítható, hogy a Deeper megfelelően úszik a vízen.
Ha Deeper PRO, PRO+, CHIRP+  vagy 3.0 modellt használ, csónakból vagy kajakból történő horgászat esetén, győződjön meg arról, hogy a csónak oldala nem blokkolja a jelet a Deeper eszköz és az okostelefon között. Ne feledje, hogy a Deeper rögzítése közben a csónak oldalra dőlhet. Ezért a megfelelő pozíciót a csónak közepéről ellenőrizze, úgy, hogy közben az egyik oldalra sem dől. A legpontosabb szonár adatok fogadása érdekében javasoljuk, hogy a csónak sebessége ne haladja meg az 5 km/h (2.7 mph) sebességet.
A Deeper szonár felcsévélése közben mindig lassan dolgozzon, hogy a Depeer ne merüljön el, ezzel blokkolva a Wi-Fi jelet.
Ha a víz nagyon hullámzik, a hullámok miatt a Deeper elmerülhet, és így megszakad a Wi-Fi kapcsolat.