GPS kapcsolat és használat

Okostelefon / tablet GPS
A Deeper alkalmazás az okostelefon vagy a tablet GPS adatait használja a térképkészítés legtöbb funkciójára, ideértve a vontatás közben készített batimetrikus térképeket, a szkennelések helyének elmentését és a GPS segítségével rögzített lékek bejelölését. A funkciók működéséhez az okostelefonnak / tabletnek a Deeper szonár 1 méteres (3 láb) körzetében kell lennie. Ha a készülék messzebb van, a szonár által leolvasott adatokból nyert helyszín információ pontatlan lesz.

Beépített GPS (Deeper PRO+/CHIRP+) 
A Deeper PRO+/CHIRP+  eszközökben beépített GPS vevő található. Ez azt jelenti, hogy térkép készítéséhez a modelleknek nem kell ugyanott lenniük, mint az okostelefonnak, így már gyakorlatilag a bedobással is készíthet térképet.

 

Amikor kiválasztja a Szárazföldi GPS módot, keresse meg a műhold ikont a térkép jobb felső sarkában. A műhold ikon színe jelöli, hogy sikerült-e létrehozni a GPS kapcsolatot:

  • Zöld szín jelöli, ha a Deeper GPS helyzete rögzült, és meg lehet kezdeni a térkép készítését.
  • Villogó narancssárga ikon jelöli, ha a Deeper éppen műholdas információt dolgoz fel, és az eszköz helyzete ismeretlen, vagy nem elég pontos a térkép készítéshez. 
  • Piros szín jelöli, ha nincs elérhető GPS jel. Ezt okozhatja az, hogy a Depeer-t beltéren vagy a hajó tetője alatt használja, a készülék elmerült, vagy a környezet blokkolja a GPS jeleket (például barlangban vagy hegyi környezetben horgászik). 

GPS csatlakozás maximalizálása Szárazföldi GPS módban
A Szárazföldi GPS mód használatakor több lépést is tehet a GPS csatlakozás javítása érdekében:
- Hagyjon időt arra, hogy a Deeper PRO+/CHIRP+ eszköz erős GPS kapcsolatot hozzon létre. A Deeper GPS vevőjének csatlakoznia kell a föld körüli keringő műholdakhoz, és ehhez idő kell. Továbbá a műholdak elérhetősége naponta változhat, azaz bizonyos napokon gyorsan létrejön az erős GPS kapcsolat, míg más napokon csak lassan. Javasoljuk, hogy helyezze a Depeer-t a vízbe, kapcsolja be a Szárazföldi GPS módot, majd várjon 5-10 percet a bedobás előtt.
-Ellenőrizze, hogy a műhold szimbólum zölden világít-e. Amikor létrejön az erős GPS kapcsolat, a műhold ikon a térkép képernyő jobb felső sarkában pirosról zöldre vált. A Deeper bedobását követően ismét ellenőrizze hogy a műhold ikon zöld-e. Ha visszavált pirosra, várjon, amíg újra létrejön a GPS kapcsolat.
-Ellenőrizze a körülményeket és a környezetet. A GPS jelekre az időjárási körülmények és a tereptárgyak is hatással lehetnek Felhős időben vagy esőben a jelek gyengébbek lehetnek. A jeleket a magasban található akadályok, mint például ágak vagy elektromos vezetékek is blokkolhatják.