Parti horgászat különböző körülmények között - Móló és dokk, folyami horgászat

A Deeper Sonar kiválóan használható a partról, mólókról, dokkokról és hidakról (még sós vízben is) történő horgászatra, valamint folyókban is. A beállításokat és a megközelítést azonban minden esetben a körülményekhez kell igazítani.
Bedobás dokkokról, mólókról és hidakról
A zsinórt a Deeper 3 rögzítési pontja közül a középső rögzítési ponthoz erősítse (ez nem vonatkozik a Deeper START eszközre, amelyen csak egy rögzítési pont található). Ha másik rögzítési pontot használ, a szonár nem megfelelő szögben fog állni a vízben.
A Deeper Sonar sós vízben is használható, így javasoljuk, hogy próbálja ki egy dokkról, amikor nyugodt a tenger. A hullámzó víz befolyásolhatja az okostelefonhoz történő csatlakozást.

Bedobás folyóknál
A Deeeper Sonar használható folyók víz mélységének és jellemzőinek meghatározására, feltéve, hogy a folyó nem túl gyorsfolyású. Használja ugyanazokat a rögzítési pontokat, mint tavi horgászat esetén (alsó rögzítési pont folyópartról történő horgászat, míg a hídról vagy mólóról történő horgászat esetén középső rögzítési pont)
A Deeper Sonar akkor használható leghatékonyabban, amikor a folyó mélységét és jellemzőit szeretné meghatározni - gyors áramlások esetén a halak pontos jelölése nehéz. A Deeper Sonar úsztatása az áramlattal hasznos módszer a folyó feltérképezésére. Ha Deeper PRO+ vagy CHIRP+  eszközt használ, javasoljuk a Szárazföldi GPS mód használatát (Beállítások > Szonár > Szonár mód > Szárazföldi GPS), mivel így a szonár menet közben tudja feltérképezni a folyó mélységét.
Deeper PRO vagy PRO+ használatakor a feltérképezés pontosságának növelése érdekében javasolt a Keskeny sugár (290 kHz) használata.
CHIRP+ használata esetén a feltérképezés pontosságának növelése érdekében javasolt a Széles CHIRP vagy a Közepes CHIRP használata.