A parti horgászat alapjai a Deeper-rel

Előkészületek
-Rögzítési pontok: Parti horgászat esetén a zsinórt a Deeper 3 rögzítési pontja közül az alsó rögzítési ponthoz erősítse (ez nem vonatkozik a Deeper START eszközre, amelyen csak egy rögzítési pont található). Ha másik rögzítési pontot használ, a szonár nem megfelelő szögben fog állni a vízben.

 

- Zsinór: Szonárjainkat a zsinórok széles skálájával teszteltük, a 6lbs / 2.7kg teszt monofil zsinórtól kezdve, egészen a 20lbs / 9kg teszt fonott zsinórokkal bezárólag. A Deeper Sonar bedobása előtt mindig ellenőrizze, hogy a zsinór jó állapotban van, nem kopott vagy elhasznált.
- Horgászbotok: A Depeer Sonar termékek erős dobósúlyú és közepes dobósúlyú horgászbotokkal használhatók. Az erős dobósúlyú botokkal a Deeper akár még fej fölött is bedobható. A közepes dobósúlyú botok esetén a Deeper oldaldobással juttatható a vízbe.

Felcsévélés
A Deeper Sonar felcsévélésekor ne feledje, hogy lassú, egyenletes sebességgel végezze a műveletet. Miért:
- Lassú felcsévélés: Ha túl gyorsan csévéli fel a Deeper-t, az egyik oldalról a másikra billeghet. Ilyen esetekben a szonár jelei kevésbé megbízhatók lesznek. Például, ha a szonár oldalra dől, a szonár jelének hosszabb utat kell megtennie mielőtt elérné a feneket. Így a mélység adatok a valósnál mélyebb vizet mutatnak.
- Egyenletes felcsévélés: Fontos, hogy az eszközt egyenletes sebességgel csévélje fel. Ne feledje, hogy a szonár folyamatosan végzi a letapogatást. Ez azt jelenti, hogy, ha az eszköz álló helyzetben van, a meder laposan jelenik meg a kijelzőn, mert a szonár ugyanazt a mélység értéket küldi ismételten. Ha elkezdi a szonár felcsévélését, és a meder továbbra is laposan jelenik meg a kijelzőn, akkor biztos lehet benne, hogy a meder valóban lapos. A mélység változásakor, például, ha egy törés fölött történik a csévélés, fontos, hogy egyenletes sebességgel végezze a műveletet. Ha lassít a csévélés sebességén, a kijelzőn a lejtő lankásabban jelenik meg. Gyorsítás esetén a lejtő meredekebbnek tűnik. Egyenletes sebesség mellett pontos képet kaphat a lejtő meredekségéről és a mélység változásáról.