A Deeper használata csónakból vagy kajakból történő horgászat során

A Deeper PRO, a PRO+ és a CHIRP+ a Deeper Flexible Arm Mount rögzítéssel kajakkal vagy csónakkal is vontatható a vízben. Be is dobhatja az eszközt be, ha nehezen elérhető területet szeretne feltérképezni, vagy nem akar vontatni a célterület fölött. A Deeper START kajakból vagy csónakból történő bedobásra is használható.

 

Vontatás
A Deeper PRO, PRO+ vagy CHIRP+ kajakra vagy csónakra rögzítése után kezdje meg a vontatást. A rögzítésre használja a Deeper Flexible Arm Mount rögzítőt. Magasabb sebességgel (például 5 km/h) történő vontatás esetén általános mélység adatokra tehet szert. A halak, illetve a víz alatti tereptárgyak pontos és részletes feltérképezéséhez lassítson le 3 km/h vagy annál lassabb sebességre.


Feltérképezés
Vontatás közben a Deeper App az okostelefon vagy tablet GPS jeladójának segítségével készít térképet a víz alatti domborzatról és tárgyakról. A funkció használatához válassza a csónakmódot (Beállítások > Szonár > Szonár mód > Csónakmód). A domborzat és a szonár adatai egy osztott képernyőn jelennek meg.  Deeper PRO vagy PRO+ használatakor a feltérképezés pontosságának növelése érdekében javasolt a Keskeny sugár (290 kHz) használata. CHIRP+ használata esetén a feltérképezés pontosságának növelése érdekében javasolt a Széles CHIRP vagy a Közepes CHIRP használata. 


Szkennelés
Szkenneléshez használja a Csónakmódot (az osztott kijelzőn láthatók a szkennelések is, valamint beállíthatja, hogy a térkép mekkora területet vegyen le a kijelzőből), de válthat Alap módra is, ha teljes képernyőn szeretné megjeleníteni a szkennelési képernyőt. Ne feledje, hogy 3 színpalettából választhat (Beállítások > Szonár > Kijelző szín mód).