Osnove ribolova s uređajem Deeper na čamcu i kajaku

Deeper PRO, PRO+ i CHIRP+ pogodni su za panulanje s kajaka ili čamca pomoću Deeper fleksibilnog nosača. Te uređaje možete zabacivati sa svoje brodice kako biste skenirali teško dostupna mjesta ili kako biste izbjegli panulanje preko svojih ciljnih područja. Uređaj Deeper START pogodan je za zabacivanje s kajaka ili čamca.

 

Ribolov panulom

Nakon što ste montirali svoj Deeper PRO, PRO+ ili CHIRP+ na kajak ili čamac pomoću Deeper fleksibilnog nosača, spremni ste za panulu. Panulanje na većim brzinama (npr. 5 km/h) primjereno je za opće očitavanje dubine. Za točno pronalaženje ribe i detaljno skeniranje podvodne strukture usporite na 3km/h.

 

Mapiranje

Aplikacija Deeper koristi GPS u vašem pametnom telefonu ili tabletu kako bi stvorila batimetričke (podvodne konture) karte dok panulate. Za tu funkciju odaberite način rada Ribolov s broda(Postavke > Način sonara > Ribolov s broda). Dobit ćete podijeljeni zaslon koji prikazuje i vaše oznake na karti i očitavanja sonara.

Ako koristite Deeper PRO ili PRO+, preporučujemo se korištenje Uske zrake (290 kHz) za bolju točnost mapiranja. Preporučujemo da koristite visoki ili srednji CHIRP za veću točnost mapiranja. 

 

Skeniranje

Za skeniranje možete nastaviti u načinu rada Ribolov s broda (podijeljeni zaslon također prikazuje skenove i možete prilagoditi koliko zaslona zauzima karta) ili prebacite na standardni način rada ili na prikaz skeniranja na cijelom zaslonu. Nemojte zaboraviti da možete birati između 3 palete boja (Postavke > Sonar > Način rada Zaslon u boji).