Perusasioita rantakalastukseen Deeperin avulla

Heittäminen veteen
- Kiinnityskohdat: Varmista rantakalastusta varten, että kiinnität siiman Deeperin kolmesta kiinnityskohdasta alimpaan (tämä ei koske Deeper STARTia, jossa on vain yksi kiinnityskohta). Jos käytät muuta kiinnityskohtaa, kaikuluotain saattaa asettua veteen väärässä kulmassa.

 

- Siima: Kaikki kaikuluotaimemme on testattu heittoa varten 6 paunan / 2,7 kg:n monosiimasta 20 paunan / 9 kg:n punossiimaan. Varmista aina siiman hyvä kunto (se ei saa olla rispaantunut tai kulunut) ennen Deeper-kaikuluotaimen heittämistä veteen.
- Vavat: Deeper-kaikuluotaimia voi heittää raskailla ja keskiraskailla vavoilla. Raskailla vavoilla Deeperin voi heittää pään yli. Keskiraskailla vavoilla Deeperin voi heittää sivusta.
Kelaaminen sisään
Kun kelaat Deeper-kaikuluotainta sisään, tärkeintä on kelata hitaasti ja tasaisesti. Tässä siihen syy:
- Kelaa hitaasti sisään: Jos kelaat sisään liian nopeasti, Deeper voi heilua puolelta toiselle. Tällöin kaikuluotaimen lukemia on vaikeampi tulkita. Jos kaikuluotain kallistuu esimerkiksi toiselle puolelle, kaikuluotaimen signaalin on kuljettava pidempi matka ennen kuin se osuu pohjaan. Sen vuoksi syvyys näytetään todellista syvempänä.
- Kelaa tasaisesti sisään: Laitetta on myös kelattava tasaisella ja jatkuvalla nopeudella. Muista, että kaikuluotain luotaa jatkuvasti. Tämä tarkoittaa, että jos laite pysyy paikallaan, pohja ilmestyy näyttöön litteänä, koska kaikuluotain lähettää toistuvasti samaa syvyyslukemaa. Jos alat kelata kaikuluotainta sisään ja pohja ilmestyy näyttöön litteänä, tiedät, että kyse on todella litteästä pohjasta. Kun syvyys muuttuu esimerkiksi silloin, kun kelaat sisään syvänteen yläpuolelta, on tärkeää säilyttää tasainen nopeus. Jos hidastat kelausnopeutta, rinne ilmestyy näytölle asteittaisempana. Kun kelaat nopeammin, rinne näkyy jyrkempänä. Säilyttämällä tasaisen nopeuden saat tarkan osoituksen syvyysmuutoksen vaihteluista.