GPS-yhteys ja käyttö

Älypuhelimen/tabletin GPS
Deeper-sovellus käyttää älypuhelimen tai tabletin GPS-ominaisuutta erilaisiin kartoitustoimintoihin, mukaan lukien syvyyskartoitukseen uistelun aikana, sekä tallentaa luotausten sijainnin ja GPS-pilkkireikämerkinnän. Näitä toimintoja varten älypuhelimen/tabletin on oltava 3 jalan / 1 metrin etäisyydellä Deeper-kaikuluotaimesta. Jos laitteet ovat kaukana toisistaan, kaikuluotaimen lukemien sijaintitiedot ovat virheelliset.


Sisäinen GPS (Deeper PRO+/CHIRP+) 
Deeper PRO+:ssa/CHIRP+:ssa on sisäinen GPS-vastaanotin. Näiden kaikuluotainmallien ei tarvitse siten olla samassa paikassa kuin älypuhelimen karttojen luomiseksi, joten voit kartoittaa heittämällä kaikuluotaimen veteen.

 

Kun olet valinnut GPS-rantakalastustilan, etsi satelliittikuvake kartan oikeasta yläkulmasta. Satelliittikuvakkeen väri osoittaa, onko GPS-yhteys muodostettu:
-          Vihreä tarkoittaa, että Deeperin GPS-sijainti on määritetty, ja voit aloittaa kartoituksen.
-          Vilkkuva oranssi kuvake tarkoittaa, että Deeper käsittelee satelliittitietoja ja laitteen nykyinen sijainti on joko tuntematon tai se ei ole riittävän tarkka kartoitukseen. Jos kuvake ei muutu, noudata vianmääritysohjeita.
-          Punainen tarkoittaa, että GPS-signaalia ei ole saatavilla. Tämä voi johtua siitä, että Deeper on sisätiloissa tai veneen katon alla, laite on uponnut veden alle tai ympäristön muodostumat estävät GPS-signaalin lähettämisen (esimerkiksi rotko tai vuori). Jos mikään ei estä GPS-signaalia, noudata vianmääritysohjeita.  

GPS-yhteyden optimointi GPS-rantakalastustilaa varten
Voit seuraavien vaiheiden avulla parantaa GPS-yhteyttä, kun käytät GPS-rantakalastustilaa:
Anna Deeper PRO+:lle/CHIRP+: lle aikaa muodostaa vahva GPS-yhteys. Deeperin GPS-vastaanottimen on muodostettava yhteys maata kiertäviin satelliitteihin, eikä tätä yhteyttä voida muodostaa välittömästi. Lisäksi näiden satelliittien saatavuus voi vaihdella eri päivinä, mikä tarkoittaa, että vahvan GPS-yhteyden muodostaminen voi olla yhtenä päivänä nopeaa ja toisena päivänä hidasta. Suosittelemme, että asetat Deeperin veteen, otat käyttöön GPS-rantakalastustilan ja odotat sitten 5–10 minuuttia ennen kuin heität sen veteen.
Tarkista, onko satelliitin symboli vihreä. Kun Deeper on muodostanut hyvän GPS-yhteyden, satelliittikuvake karttanäytön oikeassa yläkulmassa vaihtuu punaisesta vihreäksi. Kun olet heittänyt Deeperin veteen, tarkista toistamiseen, että satelliittikuvake on yhä vihreä. Jos se on vaihtunut takaisin punaiseksi, odota pari minuuttia, että GPS-yhteys muodostetaan uudelleen.
Tarkista olosuhteet ja ympäristö. Sääolosuhteet ja esteet voivat vaikuttaa GPS-signaaleihin. Signaali voi olla heikompi, jos sää on hyvin pilvinen tai sateinen. Myös yläpuolella olevat esteet, kuten oksat tai virtajohdot, voivat estää signaalin.