Standarta režīms. Detalizēts attēlveidošana (CHIRP +)

Grunts: ja iestatīts uz detalizētu attēlveidošanu, jūsu Deeper var palīdzēt noteikt, vai apakšdaļa ir cieta vai mīksta. Kad sonāra impulsus, kas nosūtīti no jūsu Deeper, atspoguļo apakšdaļa, cieta grunts atgriezīs spēcīgāku signālu nekā mīksta grunts.
Izmantojot dienas ekrāna krāsu režīmu, apakšdaļa var tikt parādīta šādi: dzeltena (cietākā apakšdaļa), sarkana (vidēja) un zila (mīkstākā). Apakšdaļa vienmēr sniegs visspēcīgāko signālu par jebkura objekta atgriešanos; tāpēc tai būs visintensīvākā krāsa. Apakšdaļa tiek parādīta kā nepārtraukta, intensīvi krāsaina līnija, kas iet pāri ekrāna apakšdaļai.
Otrās hidrolokatūras atgriešanās: Jūs varat redzēt arī otro hidrolokatoru atgriešanos: tas notiek, kad hidrolokatoru signāls atlec starp ūdens grunti un virsmu un atkal atpakaļ. Cietā grunts parādīs spēcīgu otro atgriešanos, savukārt mīkstā grunts rādīs ļoti vāju vai vispār nepastāv.
Zivju ikona: Zivju ikonas tiek parādītas trīs dažādos izmēros. Zivju klasifikācija pēc lieluma ir atkarīga no daudziem mainīgiem lielumiem, un svars ir tikai viens no tiem. Tas nozīmē, ka zivju ikonas ne vienmēr precīzi atspoguļo faktisko zivju lielumu. Ja vēlaties precīzāk noteikt zivju faktisko izmēru, jums jāizvēlas Detalizēta vieda attēlveidošana un noņemiet zivju ikonas. Izmantojot šos iestatījumus, jūs varat diezgan precīzi noteikt zivju izmēru, lai gan sākumā zivju identificēšana var būt grūtāka. Plašāk par šo tēmu lasiet šeit.
Ūdens virsma: Ekrāna augšdaļā jūs redzēsiet zilu ūdens virsmas līniju ar intensīvu krāsu grupu. Šis apgabals ir virskārtas juceklis, ko var izraisīt viļņi vai citi hidrolokatoru iejaukšanās ūdens virsmā. Virsmas juceklis ir aklā zona, kurā hidrolokatoru neatzīs nekādas zivis vai zemūdens objektus.
Virsmas jucekļa garums ir atkarīgs no izmantotā stara leņķa un frekvences. Jo augstāka frekvence - jo mazāks ir virskārtas juceklis, un jo mazāk Deeper darbam būs nepieciešams.
Izmantojot Narrow CHIRP staru (675 kHz), virskārtas traucējumu zona būs līdz 0,15 m (0,5 pēdām) no ūdens virsmas. Šajā apgabalā netiks atklātas zivis vai zemūdens objekti. Deeper sonārā parādīsies kļūdas ziņojums “pārāk sekla vai pārāk dziļa”, ja faktiskais ūdens dziļums ir mazāks par 0,15 m (0,5 pēdām).
Vidējā CHIRP (290 kHz) virszemes jucekļa zona būs 0,6 m (2 pēdas), un tajā netiks noteiktas zivis vai zemūdens objekti.
Plašajam CHIRP (100 kHz) virskārtas traucējumu zona būs 0,8 m (2,6 pēdas), un tajā netiks noteiktas zivis vai zemūdens objekti.
Nezāle: nezāļu gultne un veģetācija ir parādīta zaļā krāsā.
Zivju bari: Deeper sonāri skaidri parādīs ēsmas zivju barus, kuras attēlo kā dažādu formu un izmēru mākoņus. To precīzais izskats būs atkarīgs no zivju skaita un laivas ātruma, ja velcēsiet.