Hoe lokaliseer ik vis door gebruik van de Gedetailleerde afbeeldingen-modus? (PRO-serie en CHIRP+)

Vissen worden op 2 manieren weergegeven op de Deeper App. De makkelijkste manier om ze te detecteren is door het inschakelen van Vispictogrammen. In deze modus interpreteert de app de sonargegevens, waarbij sommige van deze gegevens worden geïdentificeerd als vis. Vispictogrammen hebben 3 groottes: klein, medium en groot. Het juist identificeren van vis en zijn grootte is afhankelijk van veel variabelen, het gewicht van de vis is er daar slechts één van. Het inschatten van de grootte van de vis door middel van vispictogrammen is niet de meest nauwkeurige manier, omdat er soms één vis wordt weergegeven als het in werkelijkheid om een aantal kleine vissen gaat. De meest nauwkeurige manier om de grootte van vis te bepalen is door het uitschakelen van de Vispictogrammen. Als de Vispictogrammen uitgeschakeld zijn, worden vissen weergegeven als bogen of lijnen. Het lokaliseren van vis op deze manier heeft een leercurve en kan in het begin tot verwarring leiden. Door te oefenen bent u in staat om vis te onderscheiden en te bepalen hoe groot deze is. Hier vindt u een diepgaande handleiding over deze manier van vis detecteren:

Vis en onderwaterobjecten lokaliseren met de PRO-serie
Vis en onderwaterobjecten lokaliseren met de CHIRP+

Enkele voorbeelden van vis op het scherm van de sonar:
Een groot aantal kleine vissen wordt weergegeven met en zonder vispictogrammen

De visbogen tonen een aantal vlak bij elkaar zwemmende kleine vissen, maar kleine formaat komt door de instelling met lage gevoeligheid. In werkelijkheid was de vis veel groter.

Een karper op de app en hoe deze er in de werkelijkheid uitziet

Een auto, onderwater