Wi-fi ryšio problemos

Turėkite omenyje, kad 100 m (PRO/PRO+) ir 50 m (START) yra maksimalus ryšio atstumas, kurį galima pasiekti tik puikiomis sąlygomis ir naudojant išmanųjį telefoną arba planšetinį kompiuterį su stipria Wi-fi antena. Blogomis oro sąlygomis arba naudojant netinkamą tvirtinimo tašką, ryšio diapazonas gali sumažėti.

 

Tinkamiausi išmaniojo telefono nustatymai

Norėdami užtikrinti geresnį ryšio veikimą, pirmiausia išmaniajame telefone / planšetiniame kompiuteryje išjunkite mobiliuosius duomenis, nes tai gali turėti įtakos Wi-Fi signalo stiprumui. Mobilieji duomenys stipriai sumažina informacijos, kurią jūsų prietaisas gali siųsti per Wi-Fi ryšį, kiekį.

Telefonuose iPhone ir iPad labai svarbu išjungti funkciją Wi-Fi assist, nes ši funkcija gali automatiškai išjungti ryšį su jūsų sonaru. Šią funkciją rasite savo prietaiso nustatymų meniu.

Kai kuriuose Android telefonuose yra panaši funkcija, nors jos pavadinimas gali skirtis priklausomai nuo telefono modelio. Samsung telefonuose ji vadinama  „Smart network switch“. Kituose Android telefonuose panaši funkcija gali vadintis kitaip. Įsitikinkite, kad išjungėte visus nustatymus, pagal kuriuos išmanusis telefonas automatiškai atsijungia nuo Wi-Fi tinklų, kai interneto ryšys yra prastas. Kiti galimi šios funkcijos pavadinimai: "Adaptive Wi-Fi" / "Auto Network Switch" / "Wi-Fi+".

Jei naudojatės kokiomis nors VPN paslaugomis, kurioms gali reikėti "Wi-FI" ryšio, geriau jas išjungti. Jei to nepadarysite, programėlei "Deeper" gali kilti sunkumų automatiškai prisijungti prie įrenginio.

 

Išmaniojo telefono/planšetinio kompiuterio padėtis

Naudodamiesi sonaru nelaikykite išmaniojo telefono ar planšetinio kompiuterio ant žemės, nes tai taip pat gali sumažinti signalo stiprumą. Kad ryšys būtų kuo geresnis, turėtumėte naudoti Deeper sonaro išmaniojo telefono laikiklį.

Jei naudojate išmaniojo telefono dėklą, geriau jį nuimti, nes jis gali susilpninti Wi-fi signalą.

 

Ryšys

Atkreipkite dėmesį, kad vienu metu prie Deeper sonaro galima prisijungti tik vienu išmaniuoju įrenginiu. Tai reiškia, kad neįmanoma prisijungti prie sonaro, jei jis jau bus prijungtas prie kito telefono ar planšetinio kompiuterio. Jei norite atsijungti nuo visų išmaniųjų įrenginių, išimkite sonarą iš vandens, nuvalykite jį ir palaukite 5 minutes, kol įrenginys išsijungs. Tada vėl įdėkite jį į vandenį ir prijunkite.

Jei galite prisijungti prie sonaro jį kraunant, bet nepavyksta prisijungti, kai jis yra vandenyje, patikrinkite vandens jutiklius, esančius dugne (du metaliniai taškai ant apatinio korpuso). Juos galite pavalyti šiurkščia kempine arba galite naudoti elektroninių kontaktų valiklį.

 

Užmetimas ir vyniojimas

Įsitikinkite, kad ritę vyniojate lėtai ir tolygiai. Jei vyniojate per greitai, prietaisas panirs po vandeniu ir atsijungs nuo išmaniojo telefono.

Jei turite 3.0/PRO/PRO+/CHIRP modelius, įsitikinkite, kad naudojate tinkamą tvirtinimo tašką. Ta svarbu, kad ryšys būtų stabilus.

Žvejodami nuo prieplaukos ar tilto, prisukite tvirtinimo varžtą prie vidurinio tvirtinimo taško.

Jei žvejojate nuo kranto, naudokite apatinį tvirtinimo tašką. Svarbu, kad jūsų sonaras nesvyruotų velkiaujant ar traukiant valą. Kai sonaras pakrypsta, jis skenuoja vandens paviršių, o ne dugną, todėl rodmenys būna netikslūs. Taip pat gali būti blokuojamas Wi-Fi perdavimas, todėl gali kilti ryšio problemų.

Jei šie patarimai problemos neišsprendžia, kreipkitės  pagalbos į Deeper komandą.

 

Prieš naudodami Deeper sonaru,  įsitikinkite, kad jis prisijungęs prie Wi-Fi.

Prieš naudodami "FishDeeper" programėlę kartu su sonaru, įsitikinkite, kad jis prisijungęs prie Wi-Fi ryšio.

  1. Įdėkite Deeper sonarą į vandenį netoli kranto (ne toliau kaip 5 m atstumu nuo išmaniojo telefono);
  2. Eikite į išmaniojo telefono Wi-Fi nustatymus. Galimų parinkčių sąraše turėtų pasirodyti "Deeper" prieigos taškas.
  3. Prisijunkite prie Deeper sonaro. Jei prašoma nurodyti slaptažodį, jis yra 12345678
  4. Atidarykite programą "Fish Deeper" ir prisijunkite prie Deeper sonaro.

Pastaba: jungiantis  per Wi-Fi nustatymus, gali būti rodoma klaida "nėra interneto ryšio" arba "interneto ryšys gali būti nepasiekiamas". Į šį klaidos pranešimą galite nekreipti dėmesio - jis niekaip nepaveiks ryšio.

 

Ryšys naudojant Deeper sonarą su RC valtimi

Turėkite omenyje, kad Deeper sonaras nėra pritaikytas naudojimui su RC valtimis. Naudojant Deeper sonarą su RC valtimi, ryšio trikdžiai neišvengiami, ypač jei RC valtis naudoja 2.4 GHz dažnį. Jei jūsų RC valtis turi radijo trikdžių mažinimo funkciją, rekomenduojame tai įjungti.  

Keli patarimai, kaip pagerinti ryšį, naudojant Deeper sonarą su RC valtimi:

  • Pritvirtinkite Deeper sonarą taip, kad Deeper sonaras būtų paniręs iki pusės (kad vanduo nebūtų pakilęs virš sonaro tarpinės.
  • Kai naudojate Deeper sonarą su RC valtimi, numatykite lėtesnį greitį, siekiant išvengti, kad Deeper sonaras nepanirtų po bangomis ir neprarastų ryšio.
  • Pritvirtinkite sonarą kuo toliau nuo valties motoro, kad motoro sukeliamos bangos neapsemtų sonaro ir nesutrikdytų Wi-fi ryšio.
  • Esant galimybei, pabandykite skirtingus RC valties valdymo pultus, nuo kurių irgi priklauso ryšio kokybė. Naudokite AFHSS ar kitą radijo trikdžių mažinimo sistemą naudojantį valdymo pultą.