Neteisingi sonaro rodmenys

Paprastai neteisingi rodmenys (gylis, žuvys, temperatūra) atsiranda dėl naudojimo sąlygų arba netinkamo prietaiso naudojimo.

Neteisingi rodmenys gali būti:

Neteisingi rodmenys gali būti:

·       Neteisingi gylio matavimai;

·       Sonaro triukšmas - mažų taškų ar linijų gausa ekrane;

·       neįprastas žuvų aptikimo kiekis (jei įjungtos žuvų piktogramos);

·       Pranešimas "Per seklu, per gilu", nors gylis yra pakankamas.

Neteisingus rodmenis dažnai lemia neteisinga sonaro pozicija: jei sonaras pakrypęs į šoną, jis skenuoja vandens telkinio paviršių, o ne dugną, dėl ko telefono ekrane matote klaidingus duomenis. Sonaras pakrypti į šoną gali nuo stiprių bangų arba po užmetimo. Kai tik sonaras stabilizuojasi vandenyje taip, kad jo apatinė dalis yra tiesiu spinduliu nukreipta į vandens telkinio dugną, turėtumėte matyti teisingus duomenis.

 

Užmesdami meškere įsitikinkite, ar tinkamai sonaras tinkamai pritvirtintas prie meškerės, kad užtikrintumėte prietaiso stabilumą, kai jis bus vyniojamas atgal. Žvejodami nuo prieplaukos ar tilto, prisukite tvirtinimo varžtą prie vidurinės skylės. Jei žvejojate nuo kranto, naudokite apatinę. Svarbu, kad jūsų sonaras nesvyruotų, kai velkiaujama. Kai jis pakrypsta, jis skenuoja vandens paviršių, o ne dugną, todėl kyla ryšio ir rodmenų problemų. Įrenginį vyniokite lėtai ir tolygiai.

Jei Deeper sonarą tvirtinate prie valties, svarbu užtikrinti, kad sonaras nebūtų pririštas per arti valties krašto. Jei sonaras yra labai arti valties krašto, ultragarso bangos atsimuš į valties šoną ir iškreips sonaro rodmenis. Norint gauti kuo tikslesnius duomenis, sonarą reikia pritvirtinti taip, kad apatinė jo dalis (ant kurios yra vandens kontaktai) būtų nukreipta tiesiai į dugną, o ne pakrypusi į šonus.

Jautrumas dumblių gausiuose arba drumstuose vandenyse

Sureguliavus jautrumo nustatymus (PRO/CHIRP modeliai), galima sumažinti sonaro trikdžius ir triukšmus, kuriuos sukelia drumstas ir dumblėtas vanduo. Pamažu mažinkite jautrumą, kol ekrane neliks trikdžių ir mažų taškelių.

 

Žinutė "per gilu/per seklu"

Jei skenuojant ekrane pasirodo pranešimas "per seklu/per gilu", įsitikinkite, kad skenavimo gylis pakankamas. Mažiausias Deeper 3.0 / PRO / PRO+ skenavmo gylis yra 1,3 m naudojant platų spindulį ir 0,5 m naudojant siaurą spindulį.

Mažiausias Deeper START skenavimo gylis yra 0,5 m.

Mažiausias Deeper CHIRP+ skenavimo gylis yra 0,15 m naudojant Siaurą spindulį.

Taip pat įsitikinkite, kad naudojate naujausią Fish Deeper programėlės versiją.