Ekrane rodomas triukšmas

Sonaro triukšmas ekrane rodomas kaip taškeliai arba vertikalios linijos, o triukšmas gali kilti esant toliau nurodytoms sąlygoms:

  • Esant labai storam ledo sluoksniui (poledinė žūklė)
  • Netoliese veikiant kitiems sonarams / žuvų ieškikliams
  • Esant drumzlinam vandeniui
  • Kai yra kliūtis, pvz., valties arba krantinės kraštai
  • Esant srovėms

Storas ledo sluoksnis (poledinė žūklė)

Esant storo ledo sluoksniui Deeper sonarai veiks puikiai, kai ledo storis bus ne didesnis kaip 1 m. Visgi, naudojant kai kuriuos sonarus gali kilti nedidelis triukšmas.

Triukšmas kyla, nes sonaro impulsai atsispindi nuo lede išgręžtos skylės krašto ir viršutinėje sonaro dalyje atsiranda nedidelių netikslumų. Tai nepaveikia Deeper įrenginio gylio arba struktūros nuskaitymo funkcijos, todėl vis tiek galite lengvai aptikti žuvį ir matyti blizgę. Jei sonaro triukšmą norite sumažinti, praplatinkite eketes, kuriose žvejojate, o Deeper įrenginį nuleiskite tiesiai į eketės centrą. Be to, labai svarbu, kad Deeper programoje visada būtų įjungtas režimas „Ice Fishing Mode“ (poledinės žvejybos režimas).

Kai netoliese yra veikiančių kitų sonarų

Deeper sonarai, kaip ir dauguma kitų sonarų, ultra garsą perduoda kūgio forma. Jei skirtingų sonarų kūgiai persipina vienas su kitu, abiejuose įrenginiuose kils sonaro triukšmas.

Norėdami sumažinti triukšmo dydį, įsitikinkite, kad naudojate siaurą sonaro spindulį ir stenkitės palaikyti kuo didesnį atstumą nuo kitų sonarų. Taip pat galite bandyti sumažinti sonaro jautrumą.

Esant drumzlinam vandeniui

Dėl didelio vandens tankio sonaro bangos gali atsispindėti nuo vandens ir sukelti sonaro triukšmą arba sutrikdyti jo veikimą. Pabandykite sumažinti Deeper jautrumą – taip sumažinsite ir sonaro triukšmo dydį.

Kai netoliese yra kliūtis

Kai netoliese yra kliūtis, pvz., valtis arba krantinės kraštai, sonaro bangos gali atsispindėti nuo šių objektų ir sukelti sonaro triukšmą.

Jei ši problema iškyla tada, kai Deeper įrenginys pritvirtintas prie valties, Deeper įrenginio padėtį bandykite pakoreguoti taip, kad valties kraštai neatsidurtų sonaro kūgio kelyje.