Substrat: Atunci când este setat pentru o redare detaliată a imaginilor, sonarul Deeper vă poate ajuta să determinați dacă substratul este tare sau moale. Atunci când impulsurile sonarului trimise de Deeper sunt reflectate de substrat, un substrat tare va genera un semnal mai puternic decât un substrat moale.
În cazul utilizării modului de culoare ecran Zi, substratul poate fi afișat cu culoarea: galben (substrat tare), roșu (mediu) și albastru (moale). Substratul tare va genera întotdeauna cel mai puternic semnal de retur, indiferent de obiect; prin urmare, va prezenta culoarea cea mai intensă. Substratul este prezentat ca o linie continuă, intens colorată, care străbate partea inferioară a ecranului.
Al doilea retur al sonarului: De asemenea, este posibil să vedeți un al doilea retur al sonarului: acesta este determinat atunci când semnalul este reflectat între substrat și suprafața apei și viceversa. Substraturile tari vor indica un al doilea retur puternic, în timp ce substraturile moi vor indica un retur foarte slab sau nu vor indica al doilea retur.
Pictograma pește: Pictogramele pește sunt afișate cu trei dimensiuni diferite. Clasificarea peștilor în funcție de dimensiune depinde de mai multe variabile, greutatea fiind una dintre acestea. Acest lucru presupune că Pictogramele pește nu vor reflecta întotdeauna dimensiunea efectivă a peștelui. Dacă doriți să apreciați mai exact dimensiunea efectivă a peștelui, trebuie să selectați Redare detaliată inteligentă a imaginilor și să debifați Pictograme pește. Cu aceste setări veți putea aprecia destul de exact dimensiunea unui pește, deși identificarea peștelui poate fi mai dificilă la început. Citiți mai multe despre acest subiect aici.
Suprafața apei: De-a lungul părții superioare a ecranului veți vedea o linie albastră, care reprezintă suprafața apei cu o grupare de culori intense. Această zonă este ecoul parazit de suprafață, care poate fi cauzat de valuri sau alte interferențe sonar de la suprafața apei. Ecoul parazit reprezintă o zonă oarbă, unde sonarul nu poate detecta peștii sau structurile subacvatice.
Lungimea suprafeței ecoului parazit depinde de unghiul fasciculului și de frecvența utilizată. Cu cât frecvența este mai mare - cu atât suprafața ecoului parazit este mai mică și cu atât mai mică va fi adâncimea la care trebuie să opereze sonarul Deeper.
În cazul utilizării unui fascicul cu unghi îngust CHIRP (675 kHz), zona cu ecou parazit de suprafață se va extinde până la o adâncime de 0,15 m (0,5 ft). În zona respectivă nu vor fi detectați pești sau structuri subacvatice. Sonarul Deeper va afișa mesajul de eroare „Adâncime prea mică sau prea mare” în cazul în care adâncimea efectivă a apei este mai mică de 0,15 m (0,5 ft).
CHIRP cu unghi mediu (290 kHz) va avea o zonă cu ecou parazit de suprafață de 0,6 m (2 ft) și nu va detecta peștii sau structurile subacvatice din zona respectivă.
CHIRP cu unghi larg (100 kHz) va avea o zonă cu ecou parazit de suprafață de 0,8 m (2,6 ft) și nu va detecta peștii sau structurile subacvatice din zona respectivă.
Brădiș: Substraturile cu brădiș și vegetație sunt prezentate cu verde.
Bancuri de pești: Sonarele Deeper vor indica în mod clar bancurile de pești mici, care vor fi reprezentate ca niște nori cu diferite forme și dimensiuni. Aspectul exact al acestora va depinde de numărul de pești și de viteza bărcii în cazul în care sunteți în mișcare.