Modul GPS de pe uscat (numai pentru modelele PRO+ și CHIRP+)

Sonarele Deeper PRO+ și CHIRP+ prezintă un receptor GPS care permite acestor dispozitive să cartografieze locurile de pescuit prin crearea unor hărți batimetrice cu conturarea substratului atunci când pescuiți de pe mal. Modul GPS de pe uscat funcționează în același mod ca Modul barcă, dar în loc să folosească GPS-ul telefonului, Modul GPS de pe uscat folosește receptorul intern GPS instalat în Deeper PRO+ și CHIRP+.

După ce ați accesat modul GPS de pe uscat, veți observa că apare o pictogramă de stare GPS în partea de sus a ecranului.

 

Fixare bună. Atunci când pictograma GPS este verde și rămâne constant pe ecran, acest lucru presupune că sonarul Deeper a fost fixat în mod exact. Toate datele GPS sunt potrivite pentru cartografierea substratului, astfel că sunteți gata să începeți cartografierea.

Găsirea poziției. Atunci când pictograma GPS este portocalie și luminează intermitent, înseamnă că sonarul Deeper procesează informațiile de satelit, iar locația dvs. actuală este fie necunoscută (sonarul Deeper Smart nu apare pe hartă), fie nu este suficient de precisă pentru a fi utilizată pentru batimetrie (sonarul Deeper Smart este afișat pe hartă). Este probabil ca starea GPS-ului să tracă uneori din fixare bună în găsirea poziției atunci când relansați sonarul Deeper. După o perioadă lungă fără utilizare (câteva zile/săptămâni), dispozitivul poate necesita o perioadă mai lungă pentru găsirea poziției GPS atunci când este așezat în apă.

Semnal indisponibile. Atunci când pictograma GPS este roșie, înseamnă că nu există semnal GPS. Această stare poate apărea atunci când sonarul Deeper este utilizat în interior, într-o mașină, sub un acoperiș al bărcii, sub un coronament des sau alte condiții naturale aspre (ex. trecători, ape agitate). De asemenea, această situație poate surveni dacă sonarul Deeper este imersat în apă. 

ⓘ Performanța receptorului GPS intern depinde de condițiile meteorologice, caracteristicile ambientale și constelația sateliților. Cablurile electrice de înaltă tensiune din zonă vor afecta performanța.