GPS-rantakalastustila (vain PRO+- ja CHIRP+-mallit)

Deeper Smart Sonar PRO+:ssa ja CHIRP+:ssa on GPS-vastaanotin, jolla nämä laitteet voivat kartoittaa kalastusapajat luomalla batymetrisiä pohjan ääriviivakarttoja, kun kalastat rannalta. GPS-rantakalastustila toimii samalla tavoin kuin venetila, mutta älypuhelimen GPS:n sijasta GPS-rantakalastustila käyttää Deeper PRO+ -kaikuluotaimeen tai CHIRP+-kaikuluotaimeen asennettua sisäistä GPS-vastaanotinta.
Huomaat GPS-rantakalastustilassa, että näytön yläosassa on GPS-tilakuvake.

 

Sijainti määritetty tarkasti. Kun GPS-kuvake on vihreä ja pysyy jatkuvasti näytöllä, se tarkoittaa, että Deeperin sijainti on määritetty tarkasti. Kaikki GPS-tiedot soveltuvat pohjan ääriviivojen kartoitukseen, joten voit aloittaa kartoituksen.
Sijaintia määritetään parhaillaan. Kun GPS-kuvake on oranssi ja vilkkuu, tämä tarkoittaa, että Deeper käsittelee satelliittitietoja ja nykyinen sijaintisi on joko tuntematon (Deeper Smart -kaikuluotain ei näy kartalla) tai se ei ole riittävän tarkka, jotta sitä voidaan käyttää batymetriaa varten (Deeper Smart -kaikuluotain näkyy kartalla). GPS-tila saattaa palautua sijainnin tarkan määrityksen tilasta takaisin sijaintia määritetään parhaillaan -tilaan, kun heität Deeperin uudelleen veteen. Kun laitetta ei ole käytetty pitkään aikaan (useita päiviä/viikkoja), GPS-sijainnin määrittäminen voi kestää kauemmin, kun se asetetaan veteen.
Signaali ei ole saatavilla. Kun GPS-kuvake on punainen, se tarkoittaa, että GPS-signaalia ei ole. Tällainen tila saattaa esiintyä silloin, kun Deeperiä käytetään sisätiloissa, autossa, veneen katon alla, tiheän lehvistön alla tai muissa ankarissa luonnonolosuhteissa (esim. rotkoissa ja voimakkaasti aaltoilevassa vedessä). Näin voi tapahtua myös silloin, jos Deeper uppoaa veteen. 
ⓘ Sisäisen GPS-vastaanottimen suorituskyky riippuu sääolosuhteista, maiseman ominaisuuksista ja satelliitin konstellaatiosta. Alueella olevat korkeajännitteiset sähköjohdot heikentävät sen suorituskykyä.