Miten voit löytää kaloja yksityiskohtaisen kuvantamistilan avulla? (PRO-sarja ja CHIRP+)

Kalat näkyvät Deeper-sovelluksessa kahdella tavalla. Helpoin tapa havaita ne on ottaa käyttöön kalakuvakkeet. Tällöin sovellus tulkitsee kaikuluotaimen lukemat ja määrittää niistä joitakin kaloiksi. Kalakuvakkeita on kolmen kokoisia – pieniä, keskikokoisia ja suuria. Kalan ja sen koon oikea määrittäminen riippuu monista muuttujista, ja kalan paino on niistä vain yksi. Kalakuvakkeet eivät ole kaikkein tarkin tapa arvioida kalan kokoa, koska algoritmi saattaa näyttää yhden isomman kalan, vaikka todellisuudessa kyse on parista pienestä kalasta. Kaikkein tarkin tapa arvioida kalan kokoa on ottaa käyttöön kalakuvakkeet. Kun kalakuvakkeet on poistettu käytöstä, kalat näytetään silloin kaarina tai viivoina. Tällainen tapa etsiä kaloja voi vaatia opettelua ja se voi olla aluksi hieman hämmentävää. Se vaatii hieman harjoittelua, mutta pystyt sen jälkeen määrittämään, mikä kohde on kala ja miten iso se on. Seuraavassa oppaassa selitetään tarkemmin tällaista kalojen havaintotapaa:

Kalojen ja vedenalaisten kohteiden etsiminen PRO-sarjan laitteilla
Kalojen ja vedenalaisten kohteiden etsiminen CHIRP+-kaikuluotaimella

Esimerkkejä kaloista kaikuluotaimen näytöllä:

Paljon pieniä kaloja, jotka on näytetty kalakuvakkeiden kanssa ja ilman niitä

Kalakaaret, jotka on näytetty parina pienenä kalana vierekkäin, mutta pieni koko johtuu matalasta herkkyysasetuksesta. Todellisuudessa kala oli paljon isompi.

Karppi näytetty sovelluksessa ja todellisuudessa

Vedenalainen auto