Näytä vain luotaustila. Yksityiskohtainen kuvantaminen (PRO-sarja)

Pohja: Kun asetuksena on yksityiskohtainen kuvantaminen, Deeper voi auttaa määrittämään, onko pohja kova vai pehmeä. Kun Deeperistä lähetetyt kaikuluotaimen pulssit heijastuvat pohjasta, kova pohja palauttaa pehmeää pohjaa voimakkaamman signaalin.
Kun käytät perinteistä näytön väritilaa, pohja voi näkyä seuraavasti: oranssi (kovin pohja), ruskea (keskitaso) ja musta (pehmein). Pohja heijastaa aina voimakkaimman paluusignaalin kaikista kohteista, ja sen vuoksi sen väri on kaikkein intensiivisin. Pohja näytetään näytön alaosan läpi kulkevana jatkuvana, voimakkaan värisenä viivana.

Toinen kaikuluotaimen paluusignaali: Saatat myös nähdä toisen kaikuluotaimen paluusignaalin, jos kaikuluotaimen signaali pongahtaa pohjan ja vedenpinnan välillä ja jälleen takaisin. Kovat pohjat näyttävät voimakkaan toisen paluusignaalin, kun taas pehmeät pohjat näyttävät hyvin heikon paluusignaalin tai ei lainkaan paluusignaalia.

Kalakuvake: Kalakuvakkeet näytetään kolmessa eri koossa. Kalojen luokitus koon mukaan riippuu monista muuttujista, ja paino on niistä vain yksi. Tämä tarkoittaa, että kalakuvakkeet eivät aina heijasta tarkasti kalan todellista kokoa. Jos haluat arvioida kalan todellisen koon tarkemmin, valitse Yksityiskohtainen älykäs kuvantaminen ja poista rasti kohdasta Kalakuvakkeet. Näiden asetusten avulla voit arvioida kalan koon varsin tarkasti, vaikka kalan tunnistaminen voi olla aluksi hankalampaa. Lue lisää tästä aiheesta täältä.

Vedenpinta: Näytön yläosaan tulee sininen vedenpintaa osoittava viiva, jossa on rykelmänä voimakkaita värejä. Tämä on pinnan sameisuutta, joka voi johtua myös aalloista tai muiden kaikuluotainten aiheuttamista häiriöistä vedenpinnalla. Pinnan sameisuus on sokea alue, jossa kaikuluotain ei havaitse mitään kaloja tai vedenalaisia kohteita.
Pinnan sameisuuden pituus riippuu säteen kulmasta ja käytetystä taajuudesta. Mitä korkeampi on taajuus, sitä vähemmän esiintyy pinnan sameisuutta ja sitä vähemmän syvyyttä vaaditaan Deeperin toimintaan.
Kapean säteen (290 kHz) pinnan sameisuuden alue ulottuu alas 0,5 metriin (2 jalkaan) vedenpinnasta. Tällä alueella ei havaita mitään kaloja tai vedenalaisia kohteita. Deeper-kaikuluotaimen näyttöön tulee ”liian matala tai syvä ” -virheviesti, jos veden todellinen syvyys on alle 0,5 metriä (2 jalkaa).
Laajan säteen (90 kHz) pinnan sameisuuden alue on 1,3 metriä (4,3 jalkaa), eikä kaikuluotain havaitse mitään kaloja tällä alueella. Deeper-kaikuluotaimen näyttöön tulee ”liian matala tai syvä ” -virheviesti, jos veden todellinen syvyys on alle 1,3 metriä (4,3 jalkaa).
Kaislikko: Kaislikko ja kasvillisuus näkyvät vihreinä.
Kalaparvet: Deeper-kaikuluotaimet näyttävät selvästi kalaparvet, jotka esitetään eri muotoisina ja kokoisina pilvinä. Niiden tarkka ulkonäkö riippuu kalojen määrästä ja veneen nopeudesta, jos uistelet.