Prisijungimas prie GPS ir batimetrijos kūrimas

Telefono / planšetės GPS

Deeper programėlė naudoja telefono ar planšetės GPS, vietai nustatyti, žymėti eketėms ir piešti žemėlapiams valties režime. Tam, kad galėtumėte naudotis šiomis funkcijomis telefonas/planšetė turi būti nenutolęs nuo sonaro ne daugiau nei 1 metrą. Jeigu prietaisai yra toli vienas nuo kito programėlė užfiksuota lokacija bus netiksli.

 

Vidinis Deeper GPS (Deeper PRO+/CHIRP+)

Deeper PRO+ ir CHIRP+ turi įmontuotus GPS imtuvus, todėl šie modeliai leidžia kurti žemėlapius ir žvejojant nuo kranto.

Įjungę žvejybos nuo kranto režimą pastebėsite, kad ekrano viršuje rodoma GPS būsenos piktograma.

- Būsena Rasta GPS reiškia, kad jūsų Deeper GPS buvimo vieta užfiksuota ir esate pasirengę pradėti kurti batimetrinį žemėlapį.

- Būsena Ieškoma GPS reiškia, kad jūsų Deeper apdoroja palydovo informaciją ir šiuo metu jūsų įrenginio buvimo vieta nežinoma arba nėra tiksli, kad būtų galima pradėti kurti batimetrinį žemėlapį.

- Jei būsena Ieškoma GPS ilgą laiką nepakinta į Rasta GPS, taip gali būti dėl to, kad įrenginys Deeper yra vidaus patalpose arba po valties stogeliu, panardintas į vandenį arba dėl aplinkos, kuri blokuoja GPS signalą (pvz., esant tarpeklyje arba kalnuotoje vietovėje).

- Būsena  Silpnas GPS signalas reiškia, kad GPS signalas yra rastas, bet nepakankamai tikslus kurti batimetrinius žemėlapius. Palikite Deeper sonarą vandenyje iki 10 minučių kol GPS signalas pasikeis į būseną „Rasta GPS“.

Patarimai GPS ryšiui pagerinti naudojant žvejybos nuo kranto režimą

Naudodami kranto režimą, GPS ryšį galite pagerinti atlikdami šiuos veiksmus:

- Palaukite, kol įrenginys „Deeper“ užmegs stiprų GPS ryšį.  Deeper sonaruose esantis GPS imtuvas turi prisijungti prie Žemės orbita skriejančių palydovų, todėl užmegzti ryšį gali pavykti ne iš karto. Be to, palydovų pasiekiamumas kiekvieną dieną gali skirtis, todėl vieną dieną stiprų GPS ryšį gali pavykti užmegzti greitai, o kitą – ne taip greitai. Rekomenduojame Deeper sonarą įdėti į vandenį, įjungti kranto GPS režimą, prieš užmetant, palaukti 5–10 min.

- Patikrinkite, ar GPS ryšio būsena yra žalia.  Deeper sonarui užmezgus stiprų GPS ryšį, GPS būsena taps „Rasta GPS“. Užmetę sonarą keletą kartų patikrinkite GPS būseną. Jei būsena vėl tapo „Ieškoma GPS“, šiek tiek palaukite, kol GPS ryšys bus užmegztas iš naujo.

- Atsižvelkite į oro sąlygas ir aplinką. GPS signalo kokybę gali paveikti oro sąlygos ir kliūtys. Debesuotu oru ar lyjant, signalas gali būti silpnesnis. Signalą taip pat gali blokuoti virš jūsų esančios kliūtys, pvz., šakos, elektros linijos laidai.

- Užmestą sonarą atgal traukite lėtai ir tolygiai. Jei ritę suksite per greitai, sonaras gali panirti po vandeniu ir prarasti GPS ryšį.