Kaip pagerinti ryšio diapazoną

PATARIMAI KAIP PAGERINTI DEEPER SONARO RYŠIO DIAPAZONĄ:

 

1. Deeper sonarą vandeniu tempkite lėtai. Jei sonaras panirs po vandeniu, ryšys dings.

2. Pasirinkite tinkamus telefono nustatymus.

Jeigu naudojatės iPhone ar iPad įrenginiu: išjunkite mobiliuosius duomenis ir “Wi-Fi assist” funkciją. Norėdami rasti šią funkciją eikite į “Nustatymus”, tuomet “Mobilieji duomenys”, braukite žemyn kol rasite šią funkciją.

Jeigu naudojatės Android įrenginiu: išjunkite mobiliuosius duomenis ir Smart “Network Switch” / “Wi-Fi+”/"Auto network switch" / "Adaptive WiFi" funkciją (galimi skirtingi pavadinimai).

3. Naudokite tinkamą sonaro tvirtinimo poziciją.

4. Jei sonaro vandens kontaktai (2 metaliniai rutuliukai, 3 ant Start modelio) apsinešę ar ant jų matyti korozijos pėdsakų, nuvalykite juos šiurkščia kempine.

5. Nelaikykite telefono ant žemės ar kišenėje. Rekomenduojama telefoną laikyti krūtinės aukštyje.

6. Išimkite telefoną iš dėklo.

7. Venkite stovėti arti metalinių objektų.

 

Visi Deeper sonarai skleidžia Wi-Fi signalą, kuriuo sonaro duomenys yra siunčiami į Deeper programėlę. Deeper sonarams nereikia nei interneto, nei mobilaus ryšio, tad žvejoti galite net atokiausiose vietose. Svarbu atsiminti, kad maksimalus atstumas 100 m PRO/PRO+/CHIRP+, 50 m su START ir 40 m su Deeper 3.0 gali būti pasiektas tik tobulomis sąlygomis. Ryšio atstumas taip pat priklauso ir nuo to, kokį telefoną/planšetę naudojate – prietaisai su stipriomis Wi-Fi priėmimo antenomis leis pasiekti maksimalų atstumą.

 

Telefono / planšetės nustatymai

Smulkų aprašymą kaip prisijungti prie Deeper rasite trumpoje instrukcijoje.  Norint pasiekti maksimalų atstumą išjunkite mobilius duomenis. Jeigu naudojate iPhone ar iPad taip pat išjunkite ir Wi-Fi Assist funkciją. Ši funkcija leidžia telefonui automatiškai atsijungti nuo Wi-Fi ir prisijungti prie mobilių duomenų, kai Wi-Fi ryšys susilpnėja. Tai reiškia, kad kai užmesite Deeper sonarą toliau ir iPhone nustatys, kad sonaro Wi-Fi ryšys susilpnėjo, jis atjungs Deeper sonaro Wi-Fi ir prisijungs prie mobilių duomenų. Kai kurie Android prietaisai irgi turi panašias funkcijas, kurios vadinasi Smart Network Switch.

Telefono/planšetės pozicija

Telefoną/planšetę visada laikykite taip, kad juos laisvai pasiektų Deeper sonaro Wi-Fi signalas.

Kai prisijungiate pirmą kartą žvejybos pradžioje, įdėkite Deeper į vandenį netoli telefono (iki 2m atstumu). Kai prisijungsite prie Deeper Wi-Fi signalo galite užmetinėti sonarą didesniais atstumais.

Visada stenkitės laikyti savo telefoną/planšetę pakeltą aukščiau vandens atžvilgiu ( 1-1,5m virš vandens). Naudodami Deeper Smartphone Mount galėsite paprastai pritvirtinti telefoną tokioje pozicijoje, kuri tinkamiausia siekiant gero ryšio.

Nedėkite telefono/planšetės ant grindų ar į kišenę, net kai nežiūrite į programėlę, nes užblokuosite Wi-Fi signalą ir reikės prisijunginėti iš naujo.

Jeigu naudojate ant kaklo kabinamą, ant rankos dėvimą ar kt. telefono dėklą, jis gali trukdyti Wi-Fi signalui. Metaliniai ar anglies pluošto dėklai taip pat gali trukdyti ryšiui.  Jeigu naudojant telefono dėklą trūkinėja ryšys, išimkite telefoną iš dėklo ir pabandykite naudoti be jo.

Sonaro pozicija

Wi-Fi signalas negali sklisti po vandeniu. Tai reiškia, kad jeigu Deeper sonaras paneria po vandeniu – Wi-Fi ryšys iškarto nutrūksta. Jeigu sonaras pakimba virš vandens, jo vandens kontaktai nesiaktyvuoja ir Wi-Fi ryšys taip pat iš karto nutrūksta.  

Su PRO / PRO+ / CHIRP+ /3.0 modeliais naudokite apatinę tvirtinimo angą žvejybai nuo kranto ir vidurinę jeigu žvejojate nuo liepto ar molo. Teisingai pritvirtinus sonaras vyniojant valą nepasikreips ir ryšys nenutrūks.

Žvejojant iš valties/baidarės su Deeper PRO, PRO+, CHIRP+ ar 3.0, įsitikinkite kad valties kraštai neblokuoja Wi-Fi signalo. Patikrinkite ar sonaras teisingai pritvirtintas, nes tvirtinant valtis gali pakrypti ir atsisėdus sonaras gali pakilti virš vandens/panirti po vandeniu. Norint matyti tikslius sonaro duomenis rekomenduojamas plaukimo greitis 5 km/v.

Traukiant Deeper sonarą įsitikinkite, kad lyną vyniojate lėtai ir vanduo neapsemia sonaro.

Jeigu vanduo banguotas, didelės bangos gali panardinti sonarą tokiu būdu nutraukdamos ryšį su telefonu.

Ryšys naudojant Deeper sonarą su RC valtimis (žuvų jauko valtimis)

Deeper sonaras nėra sukurtas naudojimui su RC valtimis. Naudojant Deeper sonarą su RC valtimi galimi ryšio trikdžiai, ypač jei RC valtis naudoja 2.4 GHz dažnį. Jei jūsų RC valtis turi radijo trikdžių mažinimo funkciją, rekomenduojame ją įjungti.  

Keli patarimai, kaip pagerinti ryšį, naudojant Deeper sonarą su RC valtimi:

  • Pritvirtinkite Deeper sonarą taip, kad Deeper sonaras būtų paniręs iki pusės (kad vanduo nebūtų pakilęs virš sonaro tarpinės.
  • Kai naudojate Deeper sonarą su RC valtimi, rinkitės lėtesnį greitį, siekiant išvengti, kad Deeper sonaras nepanirtų po bangomis ir neprarastų ryšio.
  • Pritvirtinkite sonarą kuo toliau nuo valties motoro, kad motoro sukeliamos bangos neapsemtų sonaro ir nesutrikdytų Wi-fi ryšio.
  • Laikykite valties valdymo pultą toliau nuo telefono, kad išvengtumėte interferencijos.
  • Esant galimybei, pabandykite skirtingus RC valties valdymo pultus, nuo kurių irgi priklauso ryšio kokybė. Naudokite AFHSS ar kitą radijo trikdžių mažinimo sistemą naudojantį valdymo pultą.