Žvejybos iš valties ar baidarės pagrindai (Deeper PRO ir CHIRP) modeliai

Įsitikinkite, kad jūsų sonaras nepraleidžia vandens. Jei naudojate Deeper CHIRP ar PRO modelius visada patikrinkite, ar viršutinės Deeper dangtelio žymos „Water“ ir „Proof“ sulygiuotos viena po kita. Kaip tai padaryti:

  1. Uždėkite dangtelį ant Deeper sonaro, sulygiuokite žymas, tačiau jo dar nesukite.
  2. Pasukite dangtelį prieš laikrodžio rodyklę. Dangtelis turi šiek tiek įkristi.
  3. Kai dangtelis įkris, sukite jį pagal laikrodžio rodyklę. Sandariai užsukite, žymos „water proof“ turi visiškai sutapti.

 

Pirmas prisijungimas prie sonaro:

  1. Įdėkite sonarą į vandenį. Jei žvejojate iš valties (ar baidarės), rekomenduojame sonarą prie tvirtinti naudojant Deeper Flexible Arm Mount.
  2. Įsijunkite Wi-Fi nustatymus savo įrenginyje. Iš sąraše esančių Wi-Fi tinklų raskite savo Deeper sonarą ir prisijunkite prie jo. Jei prašoma įvesti slaptažodį, jis yra: 12345678
  3. Tuomet įsijunkite Fish Deeper programėlę ir prisijunkite prie sonaro. Įsitikinkite, kad suteikta prieiga prie buvimo vietos duomenų, o jūsų įrenginyje įjungtas GPS.
  4. Įjunkite valties skenavimo režimą.
     

Deeper PRO, PRO+ ir CHIRP+ modelius galima naudoti juos prisitvirtinus prie valties / baidarės su Deeper Flexible Arm Mount. Žvejojant iš valties sonarus galima ir užmesti norint pasiekti sunkiau pasiekiamas vietas ar nenorint plaukti virš potencialių žvejybos vietų. Deeper START modelį galima užmetinėti žvejojant iš valties.

Vilkimas

Pritvirtinkite Deeper PRO, PRO+ ar CHIRP+ prie baidarės ar valties naudodamiesi Flexible Arm Mount galite pradėti plaukti. Velkant net ir didesniu greičiu ( pvz.: 5 km/v) galima gauti pakankamai tikslius gylio duomenis. Sulėtinus greitį iki 3km/v ar plaukiant dar lėčiau, gausite tikslius žuvų buvimo vietos ir dugno struktūros duomenis.

 

Žemėlapio kūrimas

Deeper programėlė naudoja telefone/planšetėje esantį GPS batimetriniams žemėlapiams kurti. Norėdami įjungti šią funkciją pasirinkite valties režimą (Nustatymai> žvejybos režimas> valties režimas). Pamatysite padalintą ekraną, kuriame bus rodomi sonaro siunčiami duomenys ir piešiamas batimetrinis žemėlapis.

Jeigu naudojate Deeper PRO ar PRO+, rekomenduojame naudoti siaurą spindulį (dažnis - 290 kHz) tikslesniam žemėlapiui sukurti. Jeigu naudojate CHIRP+, rekomenduojame naudoti siaurą arba vidutinį spindulį tikslesniam žemėlapiui sukurti.

Skenavimas

Skenavimui taip pat naudokite valties režimą. Ekrano vaizdas bus padalintas ir galite susireguliuoti kokio dydžio žemėlapį norite matyti ekrane. Nepamirškite, kad galite pasirinkti ir vieną iš trijų spalvų palečių (Nustatymai>Spalvų paletė).

Daugiau informacijos apie spalvų paletes galite rasti čia.