Hoe kan ik, nadat ik tijdens het scannen met de DQ een geschikt/interessant punt op het sonarscherm heb waargenomen, dat specifieke punt nauwkeurig markeren?

Zoek het punt: Zodra je een interessant punt op het scherm ziet dat je wilt markeren, veeg je op het sonarscherm naar links - dit schakelt de terugspoelmodus in. Het scherm wordt precies op het interessante punt gepauzeerd en het bootpictogram (pijl) stopt ook met bewegen (de Quest gaat zonder onderbreking door met zijn missie).

Sla het punt op: Klik op het pictogram Plaats opslaan linksonder in het scherm. Kies ervoor om de plaats (of vangst) die je wilt markeren op te slaan.

Verplaats het pictogram: Als je er eenmaal voor hebt gekozen om de plaats op te slaan, verplaats dan het pictogram van het opgeslagen punt naar de locatie van de boot op de kaart. Dit zorgt ervoor dat het gemarkeerde punt nauwkeurig is gepositioneerd ten opzichte van de huidige positie van de boot. Zorg ervoor dat de kaart voldoende is ingezoomd om de markering precies op de locatie van de boot te plaatsen.

Tijdens het controleren van de scangeschiedenis: Daarnaast kun je deze acties uitvoeren terwijl je de geschiedenis van je scan bekijkt. Je kunt naar Scangeschiedenis gaan en door eerdere scans navigeren en interessante punten markeren, ook na je vissessie.