De Deeper App detecteert automatisch welk model er verbonden is met uw smartphone/tablet en laat alleen instellingen zien die beschikbaar zijn voor dat model.

Algemene instellingen die beschikbaar zijn voor alle Deeper-modellen.

 1. Eenheden, waarmee u de meeteenheden kunt wijzigen voor diepte en temperatuur. U kunt kiezen uit metrische (m,°C), Engelse (ft,°F) of Vadem (ftm,°F) eenheden.
 2. Helderheid, waarmee u de helderheid van het scherm van uw mobiel of tablet aanpast.
 3. De functie voor Offline kaarten, waarmee u kaarten kunt downloaden voor offline gebruik. Kaarten worden gesorteerd op regio en land. Als u een kaart uit de lijst gedownload heeft is deze altijd toegankelijk, ook als u geen internetverbinding heeft.
 4. Accounts, waarmee u de instellingen van uw persoonlijke account kunt beheren. U kunt uitloggen van of inloggen bij uw Facebook of Google+ accounts. Let op: wanneer u uitlogt uit uw account, worden alle gegevens verwijderd die niet gesynchroniseerd zijn.
 5. Simulaties uitvoeren, waarmee u de demo-modus van de App in- en uit kunt schakelen. Hiermee wordt informatie van de sonar op het hoofdscherm weergegeven wanneer een Deeper-apparaat niet is verbonden met uw smartphone of tablet.

 

ⓘ Met Taal (alleen voor iOS) kunt u handmatig de taal kiezen voor de app uit de beschikbare opties. Android-apparaten gebruiken automatisch de taal van uw telefoon.

Instellingen van de sonar: 

 1. Met de optie Deepers beheren kunt u kiezen met welke Deeper u verbinding wenst te maken als u er meerdere gebruikt heeft, of als er meer dan één Deeper-apparaat bij u in de buurt is.
 2. In de sonarmodus kunt u kiezen tussen verschillende vismodi: Aan land, Boot, IJsvissen, Voerboot, Alleen scan weergeven, Alleen scannen (zonder GPS). Deze instelling is niet beschikbaar voor Deeper START.
 3. Met de frequentie-optie kunt u kiezen tussen twee beschikbare frequenties. Elke frequentie heeft een verschillend detailniveau van scans en breedte van de sonarstraal (stralen met een brede of smalle hoek). Deze instelling is niet beschikbaar voor Deeper START.
 4. In de Kleurenmodus van het scherm kunt u het kleurenpalet selecteren dat het beste past bij het weergeven van de sonardata op basis van uw omgeving, de omstandigheden en het tijdstip waarop u aan het vissen bent. Naast het kleurenpalet Klassiek, kunt u ook nog kiezen uit twee andere opties, Dag en Nacht, die het beste gebruikt kunnen worden wanneer het erg zonnig is (Dagmodus) of wanneer er weinig licht is (Nachtmodus). Deze instelling is niet beschikbaar voor Deeper START.
 5. Met de Verticale flitser kunt u zien hoe hoog de intensiteit is van de weerkaatsingen van de sonar. U kunt deze functie in- en uitschakelen. Deze instelling is niet beschikbaar voor Deeper START.
 6. De functie Nachtvissen zet u aan wanneer u 's nachts gaat vissen of wanneer er weinig licht is. Bij de Deeper START kunt u deze functie direct activeren, bij de Deeper PRO, PRO+, CHIRP+ en 3.0 dient u eerst de standaard hoes eerst te vervangen door een cover voor nachtvissen van Deeper. De modus Nachtvissen activeert een knipperlicht dat alleen zichtbaar is met een transparante hoes.
 7. De functie Diepte-alarm schakelt meldingsgeluiden in of uit, die worden afgespeeld wanneer de bodemdiepte die door uw Deeper wordt vastgesteld zich binnen een specifiek dieptebereik bevindt.
 8. De functie Visalarm schakelt het afspelen van meldingsgeluiden wanneer uw Deeper een vis heeft gevonden in of uit.
 9. De functie Visdiepte-markeringen schakelt de dieptegegevens, die boven de vispictogrammen worden weergegeven, in of uit. U kunt kiezen tussen afstand gemeten vanaf het wateroppervlak of vanaf de bodem.

Handleiding bevat handleidingen voor de 3.0, PRO, PRO+ en CHIRP+, en contactgegevens van de klantenservice.
App laat zien welke versie van de app op dit moment geïnstalleerd is. Zorg ervoor dat u de laatste versie van de app heeft, dit garandeert de beste prestaties.