Береговий режим GPS (лише моделі PRO+ та CHIRP+)

Ехолоти Deeper PRO+ та CHIRP+ мають GPS приймач, за допомогою якого вони наносять на карту ваші місця риболовлі, створюючи батиметричні карти рельєфу дна при риболовлі з берега. Береговий режим GPS працює так само, як і режим човна, але замість використання GPS модуля смартфона використовується вбудований в ехолот Deeper PRO+/CHIRP+ GPS приймач.

У Береговому режимі GPS у верхній частині екрана відображатиметься індикатор стану GPS.

Координати встановлено. Коли індикатор стану GPS безперервно світиться зеленим кольором, це означає, що місце розташування вашого ехолота точно встановлене. Усі дані GPS підходять для створення карти рельєфу дна, тому можна починати картографування.

Визначення місцезнаходження. Коли індикатор стану GPS світиться помаранчевим кольором і блимає, це означає, що ехолот Deeper обробляє супутникову інформацію і наразі місцезнаходження вашого пристрою або невідоме (ехолот Deeper не відображається на карті), або недостатньо точне для вимірювання глибини (ехолот Deeper відображається на карті). Іноді при повторному закиданні ехолота стан GPS може змінюватися із "Координати встановлено" назад до "Визначення місцезнаходження". Якщо пристрій довго не використовувався (кілька днів/тижнів), визначення місцезнаходження може зайняти більше часу.

Сигнал недоступний. Червоний колір індикатора стану GPS означає відсутність сигналу GPS. Це може трапитися при використанні ехолота у приміщенні, в автомобілі, у закритій каюті судна, під густим листям дерев або в інших несприятливих природних умовах (наприклад, в ущелинах, у бурхливій воді). Також це може трапитися, якщо ехолот Deeper занурений у воду. 

 

ⓘ Продуктивність вбудованого GPS приймача залежить від погодних умов, особливостей ландшафту та супутникового зв'язку. Високовольтні лінії електропередач, що знаходяться поблизу ехолота, також впливають на продуктивність.