Landbasert GPS-modus (kun PRO + og CHIRP + -modellene)

Deeper smart ekkolodd PRO + og CHIRP + har en GPS-mottaker som gjør det mulig for disse enhetene å kartlegge fiskeplassene ved å opprette batymetriske, bunnkonturkart når du fisker fra land. Landbasert GPS-modus fungerer på samme måte som båtmodus, men i stedet for å bruke smarttelefonens GPS bruker landbasert GPS-modus den interne GPS-mottakeren som er installert i Deeper PRO + eller CHIRP +.
Når du er i landbasert GPS-modus, vil du legge merke til at det er et GPS-statusikon øverst på skjermen.

 

God plassering. Når GPS-ikonet er grønt og forblir konstant på skjermen, betyr dette at plasseringen til Deeper er nøyaktig fastsatt. Alle GPS-data er egnet for kartlegging av bunnkontur, så du er klar for å starte kartlegging.
Krevende posisjon. Når GPS-ikonet er oransje og blinker betyr dette at Deeper behandler satellittinformasjon, og for øyeblikket er plasseringen enten ukjent (Deeper smart ekkolodd vises ikke på kartet), eller ikke nøyaktig nok til å brukes til batymetri (Deeper smart ekkolodd vises på kartet). Det er sannsynlig at GPS-statusen noen ganger vil gå fra god plassering tilbake til å krevende plassering når du kaster ut Deeper på nytt. Etter en lang periode uten bruk (flere dager / uker), kan enheten bruke lenger tid på å skaffe seg en GPS-posisjon når den plasseres i vannet.
Signal utilgjengelig. Når GPS-ikonet er rødt betyr dette at det ikke er noe GPS-signal. Denne statusen kan oppstå når Deeper brukes innendørs, inne i et kjøretøy, under taket på en båt, under tett løvverk eller i andre vanskelige naturlige forhold (f.eks. i kløfter eller i grov sjø). Dette kan også skje hvis Deeper er nedsenket under vann. 
ⓘ Ytelsen til den interne GPS-mottakeren er avhengig av værforhold, landskapet og satellittkonstellasjoner. Høyspentledninger i området vil svekke ytelsen.