Premium (Globali Batimetrija)

Fish Deeper Premium yra prenumeratos principu veikianti paslauga, suteikianti prieigą prie globalių batimetrinių žemėlapių išmaniajame telefone, planšetiniame kompiuteryje ar asmeniniame kompiuteryje. Čia rasite daugiau nei 2 000 Lietuvos ežerų batimetrinių žemėlapių ir virš 28 000 pasaulio ežerų žemėlapių.

Globalią batimetriją sudaro batimetriniai žemėlapiai, kuriuose pateikiami išsamūs ežerų gylių duomenys, todėl jie ypač naudingi planuojant žvejybą – jie padeda suprasti dugno reljefą, jo ypatumus ir rasti galimas žuvų buvimo vietas.

Asmeninė batimetrija yra jūsų asmeniniai batimetriniai žemėlapiai, sukurti skenuojant vandens telkinius Deeper sonaru.

 

Kaip įjungti Fish Deeper Premium (globalius batimetrinius žemėlapius)?

Jei turite „Deeper Sonar“ įrenginį, galite gauti 1 mėnesio nemokamą „Premium“ prieigą už kiekvieną jums priklausantį „Deeper Sonar“. Kai pirmą kartą prijungiate savo Deeper prie FishDeeper programėlės, nemokama 3 mėnesių prieiga aktyvuojama automatiškai.

Verta žinoti:

- Už kiekvieną jums priklausantį sonarą gausite 1 mėnesį „Premium“ prieigą. Trukmė sumuojama, o tai reiškia, kad įsigiję du ar daugiau Deeper Sonar, gausite po 1 mėnesį nemokamos Premium prieigos už kiekvieną iš jų.
- Jei turite Deeper 3.0 modelį ir norite aktyvuoti Premium, rašykite mums adresu support@deeper.eu ir pridėkite nuotrauką su savo įrenginio serijos numeriu.
- Taip pat galite kurti ir įkelti sonaro skenus į debesį. Už tai gausite taškų ir galėsite konvertuoti tuos taškus į nemokamą „Premium“ prieigą. Daugiau apie tai galite paskaityti čia.

 

Kokias programėlės funkcijas galiu naudoti su globaliais batimetriniais žemėlapiais?

Kai paskyroje aktyvuosite Premium, Fish Deeper programėlėje arba Fish Deeper svetainėje automatiškai bus rodomi globalūs batimetriniai žemėlapiai. Taip pat galite:

- Fish Deeper programėlėje atsisiųsti „offline” (autonominius) batimetrinius žemėlapius. Tuomet galėsite matyti batimetriją net tada, kai telefone nėra interneto ryšio;

Pastaba: rekomenduojame atsisiųsti „offline” jūsų vietovės žemėlapį. Galėsite peržiūrėti globalią batimetriją, net jei neturėsite prieigos prie interneto. Programėlė paragins atsisiųsti „ffline” žemėlapius, jei jie dar nebus atsisiųsti.

  •  Įjungti ir išjungti globalios arba asmeninės batimetrijos rodymą vietovės žemėlapyje;

  • Spustelėjus bet kurį batimetrinio žemėlapio tašką, sužinoti tikslų tos vietos gylį;

•Naudoti ežerų paieškos funkciją.

 

Dažniausiai užduodami klausimai apie Fish Deeper Premium

 

Ar globalios batimetrijos žemėlapiai yra tikslūs?

Globali batimetrija remiasi apdorotais duomenimis: visiškai nuasmeninti sonarų, kuriais naudojasi žvejai, vandens telkinių skenavimo duomenys yra sujungiami, apdorojami ir sugretinami su kitais aktualiais geografiniais duomenimis. Deeper papildomai apdoroja šią informaciją, pašalina nuokrypius ir neaktualius duomenis. Informacijos apdorojimas remiasi algoritmais, kuriais įvertinami daug skirtingų aspektų ir įtraukiami tik įvairiais pjūviais patikrinti duomenys. Mes nuolat tobuliname šiuos algoritmus, kad panaikintume netikslumus ir užtikrintume aukščiausią duomenų kokybę. Tačiau tam tikri netikslumai vis tiek gali pasireikšti, pavyzdžiui, tokie, kuriuos lemia sezoniniai vandens lygio pasikeitimai arba tam tikros oro sąlygos.

Išorinių paslaugų teikėjų pateiktuose vietovės žemėlapiuose gali būti netikslumų, kurie gali turėti įtakos globalios batimetrijos atvaizdavimu (galimi vaizdiniai artefaktai, tokie kaip batimetrijos užlipimas ant kranto linijos). Trečiųjų šalių paslaugų teikėjai tai pat nuolat atnaujina vietovių žemėlapius. Jei batimetriniame žemėlapyje ar vietovės žemėlapyje aptikote netikslumų, praneškite apie tai el. paštu support@deeper.eu

Kadangi mes nuolat gauname naujų duomenų su naujais nuskaitymais, tai leidžia mums patikrinti ankstesnius duomenis ir nuolat gerinti batimetrinių žemėlapių kokybę.

 

Noriu, kad konkretus batimetrinis žemėlapis būtų pašalintas iš Fish Deeper, nes ežeras nuosavybės teise priklauso man (tai yra privatus ežeras).

Jei konkretus ežeras nuosavybės teise priklauso jums, ir jūs norite, kad jo batimetriniai duomenys būtų pašalinti iš Fish Deeper globalios batimetrijos, susisiekite su mums el. paštu support@deeper.eu ir pridėkite nuosavybės teisę patvirtinančius dokumentus.

 

Ar mano asmeniniais duomenimis yra dalijamasi su kitais žvejais?

Ne, nėra. Kai duomenys apdorojami paruošiant globalius „Fish Deeper Premium“ batimetrinius žemėlapius, jie visiškai nuasmeninami. Nėra jokių nuorodų į asmeninę informaciją, sonaro duomenis, vartotojų užregistruotas žymas ar laiminius ar bet kokią kitą informaciją. Yra matoma tik  koordinates ir gylis toje vietoje. Niekas negali pasiekti jūsų asmeninių batimetrinių žemėlapių, sonarų nuskaitymo ir pažymėtų vietų,  jūs vienintelis galite juos peržiūrėti.

Globali batimetrija pagrįsta apdorotais duomenimis, sujungtais iš skirtingų nuskaitymų, atliktų naudojant „Deeper“ sonarą. Duomenys yra visiškai nuasmeninti, nelieka nuorodų į vartotojų registruotą asmeninę informaciją, sonaro duomenis, žymas ar laimikius. Naudojami tik gylio ir GPS koordinačių duomenys. Tada jis sugrupuojamas pagal vandenis, lyginami su kitais susijusiais geografiniais duomenimis. „Deeper“ pašalina neatitikimus, pagrįstus algoritmais, įvertinančiais daug skirtingų aspektų, o į galutinį produktą įtraukiami tik kryžminiu būdu patikrinti duomenys.