Szárazföldi GPS mód (csak PRO+ és CHIRP+ modellek)

A Deeper Smart Sonar PRO+ és CHIRP+ modelleken beépített GPS vevő könnyíti meg a parti horgászatot, és teszi lehetővé a horgászterületek leképezését batimetrikus, a meder kontúrjait jelölő térképekkel. A Szárazföldi GPS mód hasonlóan működik a Csónakmódhoz, azonban az okostelefon GPS modulja helyett ez a mód a Deeper PRO+ vagy CHIRP+ eszköz beépített GPS vevőjét használja.
Szárazföldi GPS módban a GPS állapot ikon a képernyő tetején jelenik meg.

 

Pontos rögzítés. Amikor a GPS ikon zöld, és folyamatosan látható a képernyőn, a Deeper helyzete pontosan rögzítve van. Minden GPS adat használható a meder kontúrjának feltérképezésére, így megkezdheti a feltérképezést.
Pozíció lekérése. Amikor a GPS ikon narancssárgán villog, a Deeper műhold információkat dolgoz fel, és a helyzete vagy ismeretlen (a Deeper Smart Sonar nem látszik a térképen) vagy nem elég pontos a batimetriához (a Deeper Smart Sonar látszik a térképen). Elképzelhető, hogy amikor a Deeper-t újra bedobja, a GPS állapot visszaáll pontos rögzítésről pozíció lekérésre. Ha hosszú ideig nem használja az eszközt (több nap/hét), a GPS pozíció lekérése hosszabb ideig is eltarthat, amikor vízbe rakja az eszközt.
Nincs jel. A piros GPS ikon azt jelenti, hogy az eszköz nem kap GPS jelet. Ez akkor fordulhat elő, amikor a Deeper-t beltérben, hajó teteje vagy egy vastag fólia alatt, illetve kedvezőtlen körülmények között (például szurdokban, vagy hullámzó vízben) használja. Akkor is ez történik, amikor a Deeper víz alá merül. 
ⓘ A belső GPS vevő teljesítménye függ az időjárási körülményektől, a domborzattól és a műholdak állásától is. A nagyfeszültségű elektromos vezetékek is ronthatják az eszköz teljesítményét.